17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Alman turistin katil zanlısı yakalandı

Antalya'da, 10 gün önce kaybolan ve İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki ağaçlık alanda çıplak olarak cesedi bulunan Alman turistin katil zanlısı Ümit Çelik, tutuklandı. Polis, cinayete karıştığı iddia edilen 1 kişiyi daha arıyor.
Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Antalya'da faaliyet gösteren bir oto kiralama şirketi, kiraladıkları otomobilin getirilmemesi nedeniyle polise müracaat etti. Alman turist Gerhost Simon Rolfhorst'un (47) kiraladığı otomobili İzmir Karabağlar'da bir oto tamirhanesinde bulan polis, aracı getiren Ümit Çelik'i hırsızlık suçlaması ile gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde cinayeti itiraf eden Çelik, bir arkadaşı ile öldürdükleri Rolfhorst'un cesedini Bornova Çiçekli Köyü yakınlarındaki ağaçlık alana attıklarını söyledi. Çelik'in gösterdiği yerde arama yapan polis, Alman turistin çıplak cesedini buldu.
Polisteki ifadesinde, garsonluk yaptığını ve Rolfhorst ile geçen yıl otelde tanıştıklarını anlatan Çelik, 15 Şubat 2004'te Türkiye'ye gelen maktulün kiraladığı araba ile Aydın'a geldiklerini söyledi. Şu anda firarda olduğu belirtilen ve ismi açıklanmayan arkadaşı ile Söke İlçesi'nde kablo ile boğdukları Alman turistin 235 Euro ve 100 milyon lirasını aldıklarını belirten Çelik, bagaja koydukları cesedi de soyarak Çiçekli Köyü yakınlarında ağaçlık alana attıklarını itiraf etti.
Sorgulamasının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen Çelik tutuklanırken, polis cinayete karıştığı ileri sürülen 1 kişiyi arıyor.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 03:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?