19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Almanlar, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı

Almanya'da yapılan bir ankette, Alman halkının çoğunun Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıktığı oraya çıktı.
Anketler, Alman halkının Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğini belirten Başbakan Gerhard Schröder'le aynı fikirde olmadığını ortaya koydu.
RTL televizyonu ile Stern Dergisi için yapılan ankete, binden fazla Alman vatandaşı katıldı. Ankette katılımcılara yöneltilen "Türkiye'nin AB'ye girmesini isteyip istemedikleri" şeklindeki soruya halkın yüzde 57'si olumsuz cevap verdi. Yüzde 38'lik kesim aynı soruyu olumlu olarak cevapladı. Diğer yüzde 5'lik kesim ise kararsız olduğunu belirtti.
Spiegel dergisi için yapılan ankette de "Türkiye'nin AB üyeliğinden yana olup olmadığı" şeklindeki soruya, katılımcıların yüzde 54'ü olumlu cevap verdi. Yüzde 37'lik kesim aynı soruyu olumsuz olarak yanıtladı.
Türkiye'ye Pazartesi günü bir gezi düzenleyen Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, AB görüşmelerini bu sene sonuna kadar başlatmak isteyen Türkiye'nin doğru yolda olduğunu söylemişti.
Schröder, Türkiye'nin AB'ye girmek için kriterleri uyguladığı takdirde, Almanya'nın desteğini esirgemeyeceğini belirtmişti
BERLİN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 16:49:36
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 08:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?