23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Almanlar Batman’da ’toplu mezar’ aradı

Batman’ın Sason İlçesi’ne giden ikisi kadın altı kişilik bir Alman heyet, insan hakları temsilcileri ile birlikte Heybeli kırsalında toplu mezar aradılar. Heyet daha sonra ölen PKK’lı bir teröristin ailesini ziyaret etti.

Batman’da 21 martta düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan insan hakları, sosyolog ve öğrencilerden oluşan Martin Dolzer, Daniel Hubner, Meike Nack, Julie Burzan, Udah Wintzen, Cristoph Ktoczhowi adlı Alman grup, Sason İlçesi’nin Acarlar Köyüne giderek, Bitlis’in Hizan İlçesi’nde dokuz yıl önce öldürülen PKK’lı terörist Tevfik Yılmaz’ın köyde oturan babası Abdullah Yılmaz ve annesi Saliha Yılmaz’ı ziyaret etti.

Alman gençler, daha sonra İHD Genel Merkezi’nin raporu doğrultusunda Sason’un Acar ve Heybeli köyünde incelemelerde bulundu.

Heybeli köyü yakınlarında 2000 yılında 16 teröristin öldürüldüğü bölgede incemelerde bulunarak, toplu mezar aradılar. Yine Acar Köyü’ne 1994 yılında düşen bir havan mermisi nedeniyle hayatını kaybeden sekiz köylünün mezarını ziyaret etti.

’Canlı kalkan’ olmak istiyorlar

Alman heyeti adına açıklama yapan insan hakları temsilcisi Daniel Hubner, bölgede insan hakları ihlalleriinin devam ettiğini iddia etti.

Nevruz öncesi bölgeye gelen ve güvenlik güçlerinin teöristlere yönelik operasyonlarını durdurmak için `canlı kalkan’ olacaklarını söyleyen Alman grup, jandarmanın aldığı sıkı güvenlik önlemleri altında gece geç saatlerde Batman’a döndü

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 23:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?