16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Almanya değişimden endişeli

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlatılan raporda,Almanya'daki Müslümanların yüzde 6'sının,
İslam adına şiddet kullanmayı onayladığı öne sürüldü.


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa’nın raporu eleştirerek, Almanya’da yaşayan ve sayıları 3,5 milyonu bulan Müslümanların büyük çoğunluğunun “barışçıl İslamı” temsil ettiklerini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlatılan
raporda, Almanya'daki Müslümanların yüzde 6'sının, İslam adına şiddet kullanmayı onayladığı öne sürüldü.
AB Haber’den alınan bilgiye göre, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve Hamburg Üniversitesi tarafından yürütülen kapsamlı araştırmanın
sonuçlarına göre, Almanya’da yaşayan her yedi Müslüman’dan biri, radikal eğilimler taşıyor. Gençler arasında radikal eğilimlerin ise daha yüksek olduğu belirtiliyor. Haberde, hazırlanan raporda, “Almanya’da yaşayan Müslümanların yüzde 6'sı, “İslam adına şiddet uygulanabileceği” görüşünün savunulduğu bildirilerek Müslüman toplumun yüzde 90’ı ise, şiddeti ve terör eylemlerini tümüyle kınıyor” denildi.

İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble, araştırmanın sonuçlarının, “Almanya toplumunda büyüyen İslami radikalleşme potansiyeline” dikkat çektiğini ve bu uyarının çok ciddiye alınması gerektiğini söylediği kaydedildi.

-"İSLAM DEMOKRASİ DÜŞMANI DEĞİL"-
Haberde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa’nın şu görüşlerine de yer verildi:
“Almanya’da yaşayan ve sayıları 3,5 milyonu bulan Müslümanların büyük çoğunluğu“barışçıl İslamı” temsil ediyor. Ayrıca İslam demokrasi düşmanı değildir”

anka
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 19:20:17
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 19:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?