17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Almanya 'Kara Ses'i sınırdışı ediyor

Almanya'daki İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği'nin yöneticisi Metin Kaplan Türkiye'ye iade ediliyor. Münster Eyalet Mahkemesi, Kaplan hakkında geçen hafta Köln Şehir İdaresi tarafından alınan sınır dışı kararını bugün onayladı.
Almanya İçişleri Bakanlığı, Metin Kaplan'ın bugün akşam saatlerinde Düsseldorf kentinden İstanbul'a gönderilmesi için gereken hazırlıkları yaparken, iadenin bugün gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin henüz belli olmadığı ifade edildi.
Uzun süredir Almanya ile gizlice ortaklaşa çalışma yürüten Türkiye, ülkeye girişinde sıkıntı yaşanmaması için Kaplan'a yeni bir pasaport verecek. Son olarak mahkemede prostat kanseri olduğunu açıklayan Metin Kaplan'ın avukatı, bu nedenle sınır dışı işleminin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, uçak seyahati yapması halinde Kaplan'ın hayatının tehlikeye gireceğini iddia etti.
Bilindiği gibi, Köln İdare Mahkemesi, ülkede faaliyetleri yasaklanan İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği'nin (İCCB) yöneticisi Metin Kaplan hakkında Köln Şehir İdaresi tarafından alınan sınır dışı kararını onaylamış ve Almanya'daki oturma iznini iptal etmişti. Mahkeme, kamuoyunda "Kara Ses" olarak bilinen Cemalettin Kaplan'ın oğlu olan Metin Kaplan'ın oturma izninin sona erdiğini, bu nedenle Köln Şehir İdaresi tarafından alınan kararın geçerli olduğunu bildirmişti.
Kaplan, rakibi İbrahim Sofu'yu öldürmeye azmettirmek suçundan 4 yıl hapis yatmış, serbest bırakıldıktan sonra da "adil yargılanmayabileceği" gerekçesiyle sınır dışı edilmemişti.
MUSTAFA ÖZBEK - MÜNSTER (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 19:47:13
Güncelleme :26 Mayıs 2004 Çarşamba 19:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?