19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Almanya'da 5 Türkün ölüdürülmesi: Katliamdan sorumlu tutulan Göbelek Türkiye'ye kaçmış

 Almanya'nın Augsburg kentinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamdan sorumlu tutulan Ali Göbelek hakkında uluslararası arama emri çıkartıldı. Öldürülenler arasında bulunan Aylin Çankaya'nın boşadığı Ali Göbelek'in, Münih üzerinden uçakla Türkiye'ye kaçtığı belirlendi.
Ali Göbelek'in katliamdan kısa bir süre sonra Münih Havalimanı'ndan Türkiye'ye uçtuğunu ifade eden polis yetkilileri, Türk meslektaşlarıyla irtibata geçtiklerini, ancak soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi açısından daha fazla bilgi veremeyeceklerini bildirdi.
Katliamın sahne olduğu evin önünde ailenin komşuları ve yakınları tarafından çiçekler ve mumlar konuldu. Mahalle sakinleri katliamı kınadı.
Cinayet sebebinin kesinleşmediğini kaydeden polis yetkilileri, zanlı Ali Göbelek'in evde bulunan Doberman cinsi köpeğini de beraberinde Türkiye'ye götürmüş olabileceğini kaydetti.
Zanlının, eski eşi Aylin (29), kızı Ela, kayınbiraderi Aykın (25), kayınvalidesi Melahat Çankaya (59) ile evde misafir olan Çek vatandaşı Vladimir Vlacher'i (44) öldürdüğü tahmin ediliyor.
Augsburg kentindeki Türk aile cinayetinin aydınlatılması için polis, cinayette öldürülen 7 yaşındaki küçük Ela'nın adını verdikleri "ELA" adlı 32 kişilik bir soruşturma komisyonu oluşturdu.
Augsburg polisi, öldürülen Ela adlı kız çocuğu ile annesi Aylin, dayısı Aykın, anneannesi Melahat Çankaya ile Çek misafir Vladimir Vlacher'in cesetlerine bugün Münih Adli Tıp Enstitüsü'nde otopsi yapılacağını bildirdi.
Polis, Ali Göbelek'in arandığını, fakat henüz kendisinden haber alınamadığını belirtti.
Misafir Vlacher'in Aykın Çankaya'nın arkadaşı olduğu ve bir süredir evde misafir olarak kaldığı, Ali Göbelek'in de cinayeti kıskançlıktan dolayı işlemiş olabileceği tahmin ediliyor. Olayla ilgili bilgi verebilecek vatandaşlar için Türkçe telefon hattı kurulduğunu bildiren emniyet görevlileri, bilgi sahiplerinin 0821-3232000 numaralı telefonu arayabileceklerini duyurdu.
AUGSBURG - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 00:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?