19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Almanya'da bir Türk öldürüldü

Almanya'nin Fürth kentinde, 3 arkadaşıyla birlikte caddeye yürüyen 17 yaşındaki Yusuf Karadeniz, tartıştıkları 43 yaşındaki Alman vatandaşı tarafından kurşunlanarak öldürüldü.
Fürth Polisi'nin verdiği bilgiye göre, önceki gece 01.50'de diskotekten çıkan Yusuf Karadeniz ile 3 arkadaşı, Breitzcheid Caddesi'nde sabıka dosyası kabarık olan ismi açıklanmayan 43 yaşındaki bir Alman vatandaşıyla karşılaştı. Hareketlerine kızdığı gençlerle münakaşa eden Alman, üzerindeki 7.65 mm çapındaki Browning marka tabancayla Karadeniz'in göğsüne tek el ateş etti. Kısa sürede olay yerine intikal eden ilkyardim ekibi, bütün müdahalelere rağmen Karadeniz'i hayata döndüremedi.
Kaçan saldırgan, kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Cinayette kullanılan silahın ruhsatsız olduğunu belirten Fürth Emniyet yetkililerinden Bernd Klaski, görgü tanıklarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bilgi sahibi olanların 0911 75 905 250 numaralı telefonu arayabileceklerini duyurdu.
Bu arada, hunharca öldürülen gencin gözü yaşlı babası Muharrem Karadeniz, cinayete bir anlam veremediğini söyledi. Katil zanlısının bir an önce mahkemeye çıkartılarak hak ettiği şekilde cezalandırılmasını isteyen baba Karadeniz, "Gece yarısı sokakta oğlumla karşılaşan manyağın biri, 'seni öldüreyim mi' derken çekmiş silahını Yusuf'umu vurmuş. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Sokaklar artık katillere mi emanet" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Konuşmakta güçlük çeken kederli Sinoplu ailenin reisi Karadeniz, "Olaydan sonra, sağ olsunlar Nürnberg Başkonsolosluğu yetkilileri beni arayarak, yardımcı olmaya çalıştılar" dedi.
Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
MUSTAFA AKBABA - FÜRTH (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 22:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?