29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Almanya'da birleşme şenliği

İki Almanya'nın birleşmesinin 18. yıldönümü başkent Berlin'de şenliklerle kutlandı. 

Resmi kutlamanın Hamburg kentinde yapıldığı ülkenin, birleşmenin 18. kutlaması için Berlin şehrinde gerçekleşen kutlamalarına yüz binlerce kişi akın etti. Kutlamalar çerçevesinde, 2006 yılı Dünya Futbol Şampiyonası sırasında şenlik alanına çevrilen ve tarihi Brandenburger Tor'dan (Brandenburg Kapısı) Siegessaeule'ye (Zafer Anıtı) kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik alanda eğlence yapıldı. Çok sayıda müzik grubunun sahne aldığı kutlama yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşirken, özel bir Alman televizyon kanalı eğlenceyi canlı yayınladı.

Kutlamalara oğlu ile katılan Beatris isimli bir Alman vatandaş, 3 Ekim'in önemli günlerden birisi olduğunu söyleyerek, "Bugün burada eğlence ve kutlama olacağını biliyorduk. O nedenle buraya geldik. Çocukları da getirdim. Onlar da eğleniyorlar" dedi. 

Günün önemini vurgulamak için geldiklerini anlatan Wilfrid Ziegner ise insanların toplu şekilde kutlamalarının güzel bir duygu olduğunu vurguladı. Ziegner, "Müthiş güzel duygulara sahibim. Çok mutluyum. Ben Berlinliyim belki de bu yüzden. İnsanların bir araya gelmesi beni çok mutlu ediyor" dedi. Eşi, Sabine Ziegner ise iki Almanya'nın birleşmesinin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, "insanların hepsinin toplu halde burada eğlenmesi bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca çok güzel bir gün. Biz çok mutluyuz. Bunun her sene tekrar etmesi çok güzel bir duygu" açıklamasında bulundu. İki Almanya'nın birleşmesinin 18. yıldönümü eğlenceleri gece geç saatlere dek sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 00:05:24
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 23:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRULLAH UYANIK IP: 88.230.68.xxx Tarih : 4.10.2008 11:10:53

Almanya harika ülke ya........yaşasın ALMANYAA