18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Almanya'da İslam öğretmenleri yetiştirilecek

Almanya’da İslam dersi öğretmenleri yetiştirmek için ilk adım atıldı. Münster Wilhelms Üniversitesi, 5 yıl sonra ilk öğretmenlerini mezun edecek.

Almanya’nın Münster kentindeki Wilhelms Üniversitesi’nde bu hafta başında "Din Araştırmaları Merkezi" adıyla yeni bir kürsü açıldı. Merkez, önümüzdeki sömestrde eğitime başlayacak. Yeni bölümde, Almanya’da bir ilk gerçekleştirilecek ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki okullara İslam dersi öğretmeni yetiştirilecek.

Merkezin Genel Müdürü Thomas Bauer, üniversitenin Almanya’da böyle bir girişime öncülük yapmasından gurur duyduğunu belirterek, "En büyük sorun, böyle bir ihtiyacın varlığının kabullenilmesiydi. Biz işe öğretmenlerin eğitimiyle başlamaya karar verdik" dedi.

Almanya’da yaşayan Müslümanları temsil eden çok sayıda dernek, yaklaşık 20 yıldır okullarda İslam dersi verilmesini talep ediyor. Müslüman öğrencilerin sayısının 700 bini bulduğu belirtiliyor.

Merkezin danışma kurulu üyeleri arasında yer alan Asiye Köhler de açılıştan memnun olduğu ifade ederek, "Toplumun bir parçasıyız. Hıristiyan çocuklar nasıl Hıristiyanlık’la ilgili dini eğitim alıyorsa, Müslümanlar da aynı kalitede, eşit şekilde İslam’la ilgili eğitime kavuşmalı" diye konuştu.
Kuzey Ren Vestfalya Eğitim Bakanlığı yetkilisi Annegret Hasenclever, Alman yetkililerin muhatap alacağı Müslüman kuruluş sayısının birden fazla olmasının önemli bir sorun olduğunu söyledi.

5 yıl sonra ilk İslam dersi öğretmeni mezun olacak. Bölüme Müslüman öğretmenler ve üniversite öğrencileri alınacak. Kaydolmak istediğini belirten bir üniversite öğrencisi, girişimi, "İslam’ın gerçek mesajının yayılması için bir kürsü açılması çok sevindirici. Bir rüya gibi" sözleriyle değerlendirdi.

BERLİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:11
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 14:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?