18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Almanya'da öldürülen 4 Türk'ün katil zanlısı Göbelek yakalandı

Almanya'nın Ausburg kentinde 4'ü Türk, 5 kişiyi öldürdüğü iddiası ile aranan katil zanlısı Ali Göbelek, Adana'da kıstırıldığı sokak içinde yaralı vaziyette yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Ali Göbelek'in bugün saat 13.15 sularında Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Saydam Caddesi üzerinde bir esnafla görüştüğü ihbar edildi. Hemen harekete geçen güvenlik güçleri, bölgede operasyon başlattı. Çok sayıda takviye ekiple sürdürülen aramalar sonucunda şahıs, 13.25 sularında Mirza Çelebi Mahallesi 15. Sokak içinde kıstırıldı. Tabancayla polise ateş açarak kaçmaya çalışan Göbelek, polisler tarafından önce sağ ayağından vuruldu. Yaralı katil zanlısı Göbelek, teslim olmamak için daha sonra elindeki 9 mm çapındaki tabancayı başına dayarak intihar edeceğini söyledi.
Ali Göbelek'in ikna etmek için olay yerine gelen yakınlarının ikna çalışmaları da sonuç vermedi. Bunun üzerine devreye Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Öksüz girdi. Önce sokağın giriş ve çıkışları emniyet şeridi ile kapatılırken, özel tim de olay yerine çağrıldı. Bu arada Ali Göbelek, güvenlik güçlerinden içecek ve sigaranın yanı sıra bir de oturmak için sandalye talebinde bulundu. Zanlı Göbelek, yanına güvenlik güçlerinden hiç kimseyi yaklaştırmazken, başına dayadığı silahla kendini öldürmekle tehdit etti.
Bir süre sonra televizyonlara konuşacağını söyleyen Göbelek, yaşadıklarını kameralar önünde anlattı. Almanya'da iki Nazi'yi öldürdüğünü söyleyen Göbelek, "Naziler, Türk olduğumuz için bizi dışlıyorlardı. Almanlar orada bizden paramızı almak istediler. Dazlağın ikisini de ben öldürdüm. Birini de kayın biraderim öldürdü. Ben modern bir insandım. Karımla aramızda bir sorun yoktu. Onları öldürmek istememiştim" diye konuştu.

İLAÇLI SU TUZAĞINA DÜŞMEDİ
Tüm çabalara rağmen ikna olmayan Ali Göbelek'in yanına bu kez Adana Asayiş Şube Müdürü Olcay Tok gitti. Şube Müdürü Tok, kendisini Almanlara değil, Türk adaletine teslim edeceklerini söyleyerek, hayatının kendisini için daha önemli olduğu vurguladı. Tabancayı bırakmamakla direnen zanlıya polis daha önce hazırladığı ilaçlı suyu verdi. Polisten aldığı ilaçlı sudan bir yudum alan Göbelek, durumu hemen fark ederek şişeyi yere fırlattı.
Yaklaşık bir saat sonra yaralı Ali Göbelek'in dikkatinin dağıldığı bir sırada Asayiş Şube Müdürü Olcay Tok, zanlının üzerine atlayarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Müdür Tok ve eli silahlı zanlı arasında yaşanan boğuşma sırasında çevrede bulunan çok sayıda polis de Göbelek'in üzerine atladı. Bu sırada tetiği peş peşe basan Göbelek'in silahı ateş almadı. Elleri arkadan kelepçelenen Ali Göbelek, yaralı vaziyette Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göbelek hastaneye kaldırılırken, zanlının yakınları ve polis arasında gerginlik yaşandı.
Sokak arasında kısa süren çatışma sırasında çevrede bulunan bazı özel otolar da hasar gördü.
Hatırlanacağı gibi korkunç olay, 22 Mart 2004 tarihinde Almanya Ausburg kentinde yaşandı. İddiaya göre Ali Göbelek, eski eşi Aylin Çankaya (28) ile üvey kızı Ela Doğan (7), teyzesinin oğlu Aykın Çankaya (37), eski kayınvalidesi Melahat Çankaya (53) ve evde misafir olarak bulunan Vladimir Vlacher'i bıçakla öldürmüştü. Kıskançlık sonucu eski eşi Aylin Çankaya ile birlikte 4 kişiyi öldüren Ali Göbelek'in, işlediği cinayetlerin ardından Türkiye'ye kaçtığı iddia edilmişti. Türk ve Alman polisi, firari Göbelek'in yakalanması için soruşturmayı sürdürüyor.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 17:38:28
Güncelleme :27 Mart 2004 Cumartesi 20:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?