18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Almanya’da Türk polisine gözaltı

Almanya’da Türk ve Alman polisinin düzenlediği ortak operasyonda, bir Türk başkomiserin yönettiği uyuşturucu şebekesi ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ramazan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde haftalık değerlendirme toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yönetilen bir operasyon çerçevesinde, Almanya’nın Mönchen-Gladbach kentinde bir Türk uyuşturucu şebekesinin yakalandığını açıkladı.

13 Ocak’tan beri yürütülen ve halen devam eden operasyonla ilgili bilgi veren Er, Diyarbakır kadrosuna kayıtlı ve ücretli izin aldığı belirlenen İsa Taşpınar adlı başkomiserin, 8,5 kilogram eroinle suçüstü yakalandığını doğruladı.

Başkomiser Taşpınar ile birlikte 4 Türkün de yakalandığını belirten Er, operasyonların her iki ülkede de devam ettiğini söyledi. Alman adli makamlarınca İsa Taşpınar ve beraberindeki dört kişinin tutuklandığını ifade eden Er, olayla ilgili idari soruşmanın başlatıldığını açıkladı.

HALUK KIRCI

Ukrayna’da yakalanan ve Türkiye’ye iadesi beklenen Haluk Kırcı ile ilgili soruları da yanıtlayan Er, İnterpol Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın Kırcı hakkında resmi yazışmalarda bulunduklarını hatırlattı.

Ukrayna’da geçtiğimiz günlerde iki seçim olduğunu dile getiren Er, Kırcı’nın iadesinin seçimler nedeniyle gecikmiş olabileceğini söyledi. Er, "Ukrayna’da bizim görevlimiz yok, ancak Ukrayna makamlarından cevap gelir gelmez, Kırcı’yı gidip alacağız" diye konuştu.

REMZİ KARTAL’IN İADESİ BEKLENİYOR

Almanya’da tutuklanan Kongra-Gel Başkan Yardımcı Remzi Kartal’ın da yakalandığının 24 Ocak’ta teyid edildiğini bildiren Er, Kırmızı Bülten’le aranan "Kartal’ın iadesi yönünde bir sonuç beklediklerini" belirtti.

CHP KURULTAYI

Ramazan Er, hafta sonunda yapılacak CHP Kurultayı ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden talep gelmesi durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de takviyede bulunabileceğini vurgulayan Er, kurultayda görev alacak polis sayısıyla ilgili, "Takdir Ankara Emniyet Müdürü’nün" dedi.

"YURDAKUL AİLESİNDEN GFERİ İSTENEN TAZMİNAT MADDİ HATA"

Ramazan Er, Adana’da 1979 yılında öldürülen Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul’un ailesinden tazminatın geri istenmesi değerlendirmesini, Emekli Sandığı’nın yaptığını bildirdi.

"Emekli Sandığı nezdinde Emniyet Genel Müdürlüğü gerekli yazışmaları yapmıştır" diyen Er, "Bize göre maddi hata yapılmıştır, Emekli Sandığı’nın düzelteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

ANKA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 13:31:11
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 13:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?