17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Almanya'daki Türkmenler, ABD Konsolosluğu'na yürüdü

Almanya’nın Münih kentindeki Iraklı Türkmeler, ABD ordusunun ülkelerini işgal etmesi ve son günlerde yaptığı saldırlıları düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla tarihi "Theresienwiese" meydanından başlayan yürüyüş, ABD Konsolosluğu önünde son buldu. Sakin geçen yürüyüşte emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Almanya Bavyera Eyaleti Irak Türkmen Cemiyeti Başkanı Metin Demirci, "Çocuk katili Bush ve ABD ülkemizden defol" sloganları altında yaptığı konuşmasında, "Geçen hafta başından beri sadece Felluce şehrinde 400’den fazla Iraklı, koalisyon askerleri tarafından öldürüldü. ABD, bir an önce memleketimizi terk ederek bu işgale son vermelidir. Irak, egemenliğine yeniden kavuşarak, oluşturulacak olan yeni anayasada 3 Milyon nüfusa sahip olan Türkmenlere de söz hakkı verilmesini talep ediyoruz. ’Türkmen’ denen Irak Türkleri, 1050 yılından beri o topraklarda mevcuttur. Dil ve soy olarak varlıkları her zaman kabul edilmiştir. Kuzey Irak’ın Kürtlere peşkeş çekilmesine sessiz kalamayız. Irak’a müdahale eğer insan hakları maksadıyla yapıldıysa bu müdahale oradaki bütün unsurlar için netice vermelidir" diye konuştu.

MÜNİH-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 23:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
firat gumus IP: 212.138.47.xxx Tarih : 11.04.2004 10:40:30
ANLADIYSAM ARAP OLAYIM DIYE BIR SOZ VAR BILIRSINIZ. ANCAK ARAP OLMAYI BIRAK ZENCI OLSAM BILE BEN BU INSANLARI ANLAYAMIYACAGIM. BUNDAN BIR YIL ONCESINDE BUTUN DUNYAA IRAK LIDERI SADDAMA KARSI YURUYEN VE AMERIKAYA OVGULER YAGDIRANLARA NE OLDU SIMDI. ISTE SIMDI BEN ZENCI OLDUM DENEBILIR. AMERIKANIN HANGI ZAMAN DA GORULMUSTURKI GIRDIGI ULKEDEN YIRMI YILDAN ONCE CIKSIN. IRAK GIBI PETROLU OLAN BIR ULKEDEN PETROL BITINCEYE KADARDA CIKMAZ. ONLAR ICIN INSAN KANI, MUSLUMAN KANI HIC BIR IFADE ICERMEZ. AMERIKANIN TEK BAKTIGI SEY CIKARIDIR. CIKARININ EN YUKSEK OLDUGU SEYI YAPAR KI HATTA MILYONLARCA INSAN MUSLUMAN HAYATINA MAL OLSA BILE. VIETNAMA BAKIN YILLARCA MILYONLARCA INSANI OLDURDU NEDENMI CUNKI ORADA PETROL OLDUGUNU BILIYORDU ANCAK BUNU BILEN COK AZ INSAN VARDI. GERCEK YILLAR SONRA AMERIKA BURADAN CEKILINCE ORTAYA CITI VE VIETNAMLILAR PETROLUN OLDUGUNU OGRENDILER PEKI NE OLDU? PETROLU AMERIKALLILARLA CINLILER CIKARIYOR. ISTE BU DUNYANIN HALI. BUTUN SAVASLAR KADIN, TOPRAK VE SU YUZUNDEN CIKMISTIR SOZU ESKIDI. SIMDI BUTUN SAVASLAR PETROL VE PETROL DUR. AMERIKANIN PETROL REZERVLERI COK YAKIN BIR ZAMANDA TUKENECEK. SU ANDA HALI HAZIRDAKI PETROL REZERVLERI OLAN ARAP ULKELERINI HEDEF ALMISTIR. BUNLARI ICTEN YIPRATIP ELE GECIRMEKTIR AMAC. 11 EYLUL SALDIRILARIDA BU ISIN BIR PLANIYDI. AMERIKAN YONETIMI BU SALDIRIYI BILIYORDU VE ONLAR ICIN BIR KAC BIN KISININ OLMESI ILERIDE KAZANILACAK KARLARININ YANINDA BIR HICTI, BU NEDENLE BU SALDIRIYA GOZ YUMDULAR CUNKI ISTEDIKLERI HERSEYE ULASACAKLARINI BILIYORLARDI. BASTA IRAK VE ORTADOGU OLMAK UZERE IKINCISI ISE INSANLARIN OZGURLUKLERININ KALDIRILMASINI SAGLIYACAKLARDI BIR DIGER KONUDA DAR BOGAZDA OLAN SILAH URETICILERINE TEKRAR GELIR SAGLAMIS OLACAKLARDI. TABIIKI BUSHUN CEBIDE DOLACAKTI. SIMDI ORTADOGU BASTA OLMAK UZERE BUTUN ARAP ULKELERI KARA LISTEDEDIR. GELECEKMI? GELECEKTIKI HEDEF ISE RUSYADAN AYRILMIS TURKI CUMHURIYETLERIDIR. CUNKI BURADAKI BASTA PETROL OLMAK UZERE DIGER YER ALTI ZENGINLERI DAHA BAKIRE OLDUGUNDAN AMERIKANIN ISTAHINI KABARTIYOR. KEYFINDEN KALKIP AFGANISTANI ELINE GECIRMEDI. AFGANISTAN UZERINDEN BU NOKTALARA ULASMAK ARTIK AMERIKA ICIN BIR COCUK OYUNCAGI. ISTE BU AMERIKA KARDESLERIM. BIZDE SADECE GUNLUK POLITIKA YAPILIRKEN ADAMLAR GELECEK ELLI HATTA YUZ YIL SONRASININ POLITIKALARI UZERINDE CALISIYORLAR.