18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Almanya`dan Türkiye`ye tank satışı sorunsuz

Almanya Savunma Bakanı Peter Struck, Leopar-II tanklarının Türkiye`ye satışı konusunda bir sorun bulunmadığını belirterek, fiyat üzerine tartışmalar yapıldığını, satış kararının ise Federal Güvenlik Konseyi`nce verileceğini bildirdi.

Struck bakanlığının 2005 yılı faaliyetleri ve bütçesi üzerinde bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Struck, ``Türkiye`ye şu anda Leopard-II tanklarının satışı konusunda bir problem görmüyorum. Birkaç yıl önceki durumla şimdiki durum karşılaştırıldığında değişiklikler görülüyor`` dedi. Struck Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinin başlatılması kararı alındığını anımsattı, Türkiye`nin aynı zamanda NATO`da da güvenilir bir müttefik konumunda bulunduğunu bildirdi.

Türkiye`nin 200 ile 350 tank almak istediğini kaydeden Struck, şu anda fiyat konusunda tartışmalar olduğunu son kararı Federal Güvenlik Konseyi`nin vereceğini bildirdi.

Almanya`nın Türkiye`ye Leopar-II tankı satışı projesi, daha önce bu tankların Güneydoğu`da Kürtlere karşı kullanılacağı gerekçesiyle iptal edilmişti.
ANKA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 16:25:56
Güncelleme :22 Ocak 2005 Cumartesi 16:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?