19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Alpogan: Ege'de anlaşma yakın

MGK Genel Sekreterliği’ne atanan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yiğit Alpogan, "Türkiye ile Yunanistan arasında Ege konusunda yakın zamanda bir anlaşmaya varılabileceğini" belirtti.

Alpogan, Atina’da yayınlanan To Vima gazetesinde yer alan demecinde, iki ülke arasında sürdürülen görüşmelerin sonucu hakkında iyimser olduğunu, ancak acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ege’deki sorunların son derece hassas ve teknik konulardan oluştuğunu ifade eden Alpogan, "Bu yüzden görüşmeler herhangi bir tarih baskısı olmaksızın sükunet içerisinde sürdürülmelidir. Madem ki görüşmeler sürüyor ve her iki ülke de ilerlemek istiyor, acele etmemize gerek yok. Görüşmelerin Aralık ayından sonra da sürdürüleceğine inanıyorum. Bu konuda bir anlaşma için 2005 yılı muhtemel bir tarih olabilir" dedi.

Türkiye-AB ilişkilerine değinen Alpogan, AB’nin ne istediğine kesin karar verme zamanının geldiğini belirterek, Türkiye’nin üyelik konusunda Kopenhag kriterlerini yerine getirmek için gerekeni yaptığını ve AB’nin Aralık ayında vermesi beklenen kararı konusunda iyimser olduğunu kaydetti,
ATİNA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 15:31:08
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 15:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?