18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Amiralin davasında yarbayın gözyaşları

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, eşi ve kızının, askeriyeyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılandığı davada, tanık yarbay Ahmet Dursun, ifade verirken, gözyaşlarını tutamadı. Dursun, "Bu kadar olumsuz şeyler duyduktan sonra çok üzüldüm" dedi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, eşi Füsun Erdil ve kızı Deniz Erdil’in yargılanmalarına, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın bu duruşmasına, Erdil, eşi ve kızı katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Başbakanlığın, 1998 yılında başlattığı, "tasarruf" uygulamasına rağmen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hazine’yi zarara uğratacak telefon görüşmelerinin yapıldığı belirtildi. Mahkeme Başkanı Kıdemli Albay hakim Turgay Çağlar, Türk Silahlı Kuvvetleri telefon kullanımına yönelik olarak Başbakanlığa bir önceki duruşmada yazılan yazıya yanıt geldiğini bildirdi. Bu yazıda, Başbakanlığın kurum ve kuruluşlara yazdığı tasarruf genelgesinin yer aldığı kaydedildi.

Tanık olarak dinlenen emekli Kıdemli Başçavuş Selami Şenoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda İlhami Erdil’in makamında çalıştığını belirterek, burada gelen faturaların kendilerine ait olup olmadığını kontrol ettiğini ve buna göre onaylama işlemini yaptığını kaydetti.

YARBAY GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Yarbay Ahmet Dursun da duruşmada dinlendi. Dursun’a, İstanbul’da askeriyeye İlhami Erdil’in kızı Deniz Erdil’in gizli ortağı olduğu iddia edilen Şirin Melek Özden’in şirketinden boya alınmasına ilişkin, Erdil’in talimat verip vermediği soruldu.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda Satın Alma Komisyonu’nda çalıştığını belirten Dursun, olayları anlatırken birden gözyaşlarına boğuldu. Dursun’un, "Bu kadar olumsuz şeyler duduktan sonra çok üzüldüm. Biz komutanımızla çok güzel şeyler yaptık. Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonu dışında bir amacımız olmadı" diyerek ağlaması üzerine, Mahkeme Başkanı Turgay Çağlar, "Ortada bir iddia var. İddianamedeki olaylarla ilgili bildiklerini anlat" dedi. "Ama basın hep olumsuz şeyleri duyuyor. Olumlu şeyleri de duysunlar. Bazı belgeler getirdim, yaptığımız işlere yönelik" dedi. Çağlar da "Onun yeri burası değil" yanıtını verdi. Dursun’un ağlaması üzerine, Çağlar bir sandalye getirterek, Dursun’un ifadesini oturarak aldı.

ÖZDEN’İN TUTUKLULUĞU

Savcı Saim Öztürk, Melek Şirin Özden hakkındaki gıyabi tutukluluk kararının kaldırılmasını istedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.

Mahkeme, Savcı Öztürk’ün talebi üzerine, İlhami Erdil’in kendisine ev aldığını iddia ettiği amcası Muhterem Kolay’ın oğlu Kadri Selçuk Kolay, Albay Bahri Mısırlı, Tuğgeneral Cem Güldemir’in dinlenilmesine karar verdi.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 23:52:10
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 23:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?