18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Amonyaktan 40 kişi zehirlendi!

Mersin'de Tekfen Holding'e ait Akgübre Fabrikası'nın hammadde olarak kullandığı amonyak gazı borusunda meydana gelen patlama sonrası 3'ü polis memuru 40 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre olay, dün gece saat 24.00 sıralarında Mersin Serbest Bölge karşısında meydana geldi. Mersin Limanı'ndan Akgübre Fabrikası'na amanyok gazı transferinde kullanılan boruda büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası, borulardan çevreye yoğun bir amonyak gazı sızıntısı oluştu. Amonyak gazının yoğun bir şekilde çevre yayılması nedeniyle önce patlama yerine giden Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 3 polis memuru zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Ardından Merser Serbest Bölgesi'nde çalışan işçiler de gazdan etkilendi. İtfaiye ekipleri ise, gaz nedeniyle bölgeye yaklaşamadı. Patlamadan kısa süre sonra ise fabrika yetkilileri, vanaları kapatarak gaz transferini durdurdu. Ancak boruda biriken gaz sızmaya devam etti. Yetkililer, sızıntının sabaha kadar sürebileceğini belirtti. Olay yerine gelerek incelemede bulunan fabrika yetkilileri, amonyak gazının Mersin Limanı'na gelen gemilerden bu borular aracılığı ile fabrikaya transfer edildiğini, gazın fabrikanın hammaddesi olduğunu bildirdi. Bu arada, sızıntı nedeniyle Mersin Serbest Bölgesi'nde çalışan atölyeler işlerini durdurarak personelini tahliye etti.

Öte yandan bölgede bulunan araçlarda, çevreden uzaklaştırıldı. Çevreye yayılan gazdan etkilenen çoğu Mersin Serbest Bölge çalışanı yaklaşık 40 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 3'ü polis memuru toplam 23 kişinin Mersin Devlet Hastanesi, 16 kişinin Toros Devlet Hastanesi'nde, zehirlenen 1 itfaiye erinin ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi. Bu arada polis ekipleri, patlama bölgesinde inceleme yaparak, sabotaj ihtimalini araştırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 09:17:48
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?