17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Anadol canlı yayında rahatsızlandı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM TV’nin canlı yayını sırasında rahatsızlandı.

Anadol, TBMM TV’nin, yeni yasama yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu canlı yayını sırasında bir not yazarak programın kesilmesini istedi. Anadol’un kendisini iyi hissetmediğini ifade ettiği not üzerine canlı yayın kesildi. Meclis doktorlarının ilk müdahaleyi yaparak "Tansiyonda dengesizlik" teşhisi koydukları Anadol, ambulansla Güven Hastanesi’ne götürüldü.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ


CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, rahatsızlanmadan önce yaptığı açıklamada pamuk üreticisinin büyük zorluklar yaşadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Pamuğun ve pamukçunun katili olacaksın" diye seslendi.

Hükümetin ve özellikle de Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün, pamuğun ve pamuk üreticisinin durumunu görmezden geldiğini savunan Anadol, Bakan Güçlü’nün daha önce çiftçilere "Gözünüzü toprak doyursun" dediğini belirterek, "Bu kez de ’Ben sizi umursamıyorum, görmezden geliyorum, başınızın çaresine bakın’ demek istemektedir" diye konuştu.

Pamuğa verilen primlerin daha önceki yıllarda en geç eylül ortasında açıklanmasına karşın bu yıl hala açıklanmadığını kaydeden Anadol, pamuk üreticilerinin dayanma gücü kalmadığı için ürününü satmak zorunda kaldığını bildirdi. Anadol, Yunanistan’da pamuk ekim alanları artarken, Türkiye’de sadece ekim alanlarının son bir yılda yüzde 20 oranında azaldığını belirtti.

"Bugünkü hükümet ülkede tarımı bitirmiş, üreticiyi batırmıştır" diyen Anadol, "Uygulanan tarım politikaları yanlıştır. Bu nedenle bu politikaların tekrar gözden geçirilerek, doğru tarım politikaları yaratılıp uygulanması gerekmektedir. Buradan bir kez daha Tarım Bakanlığı ve Hükümeti bilinçli olarak uyguladıkları bu yanlış tarım politikasını bir an önce bırakmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 15:45:32
Güncelleme :13 Ekim 2004 Çarşamba 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?