19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Anadolu Ateşi Slovakya'da büyüledi

Asırlar boyu birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu kültürünü danslarıyla anlatan "Anadolu Ateşi" dans topluluğu, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da iki gösteriyle binlerce sanatsever tarafından ayakta alkışlandı.

Bratislava'nın 3 bin kişilik spor salonundaki gösteriyi, Slovak sanatseverlerin yanı sıra Avusturya ve Macaristan'dan gelen çok sayıda konuk da ilgiyle izledi.

Bratislava'da dün akşam yapılan ikinci gösteriyi, Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Tunç Üğdül, Türkiye'nin Viyana'daki AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yusuf Buluç, BM Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Ertay, Viyana Askeri Ataşesi Kurmay Albay Vefa Vidinlioğlu da izledi.

Anadolu Ateşi genel sanat yönetmeni Erdoğan, yaklaşık 3,5 milyon avroya malolan son projesi Troya'nın bu yılın kasım ayı sonuna kadar Türkiye'de gösteri yapacağını, ardından dünya turnesine çıkacağını belirtti.

Troya gösterisinde 120 sanatçının görev aldığını ifade eden Erdoğan, Troya projesine rağmen Anadolu Ateşi'ni noktalamayı düşünmediğini, dünyanın birçok ülkesinde sahneye çıkan Anadolu Ateşi'nin daha uzun yıllar sahnelerdeki yerini koruyacağını söyledi.

Anadolu Ateşi dans grubu, Slovakya turnesi kapsamında bugün de ülkenin güneyindeki Kosice'de bir gösteri daha yapacak

AA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 11:39:05
Güncelleme :13 Nisan 2008 Pazar 11:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?