20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Analar evlatlarına koştu!

Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm yurtta şehit anneleri, çocuklarının mezarlarına ziyarette bulundu.

İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ndeki çocuklarının mezarı başına gelen anneler gözyaşlarına boğuldu. Şehit oğlu Aleaddin Uluç'un mezarı başında torunu Tugay ile birlikte dua eden anne Nahide Uluç 'Tek erkek evladım şehit oldu. Her bayram ve anneler gününde buraya geliyorum. Evlatlarımız bize gelemiyor. Biz onların yanına geliyoruz. Bizim için gerçekten çok zor. Torunumu yanıma alıp sabah erken saatte oğlumun mezarının başına geldik' şeklinde konuştu.

ŞEHİTLİKTEKİ YENİ KAZILAR MORAL BOZDU

Anneler gününde şehit olan çocuklarının mezarları başına gelen anneler şehitlik içerisinde yeni açılan ama neden açıldığı bilinmeyen mezara ise tepki gösterdi. Boş mezarları görünce morallerinin bozulduğunu belirten şehit yakınları 'Bizim zaten moralimiz çok bozuk. Buraya evlatlarımızı akrabalarımızı ziyaret etmek için geliyoruz. Bugün annelerin buraya akın edeceğini herkes biliyor. Bu mezarlar başka gün açılsa ne olurdu. Boş mezarları görünce moralimiz daha da bozuldu. Göz yaşlarımızı tutamadık' diyerek tepki gösterdi.

ASKERLER ŞEHİTLERİN MEZARLARINI ÇİÇEKLERLE SÜSLEDİ

Edirnekapı şehitliğine gelen görevli askerler, şehit mezarlarını çiçeklerle süsledi. Şehit yakınlarıyla sohbet de eden görevli askerler, mezarların çevre düzenlemesinde şehit annelerine yardım etti.

 

 

 

...
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2011 Pazar 14:58:21
Güncelleme :8 Mayıs 2011 Pazar 23:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?