24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ANAP mı yeni oluşum mu?

Yakın çevresinin merkez sağda oluşan boşluğu doldurmak için harekete geçmesini istediği Mumcu’nun bundan sonra atacağı adım merakla bekleniyor. Bir süredir genel başkanı olmayan ANAP’ta Mumcu’nun genel başkan olarak başa geçeceği iddiaları gündeme geliyor. Ancak, Mumcu’nun merkez sağda yeni bir partiyle yeni bir oluşum harekete başlatabileceği de belirtiliyor.

İSTİFALAR BEKLENİYOR

Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ve Isparta Milletvekili Mehmet Emin Bilgiç, Mumcu ile birlikte hareket ediyor. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel de Mumcu’ya yakın isimler arasında yer alıyor. AKP’nin politikalarından rahatsız olan bazı milletvekillerinin de eklenmesiyle, 8-10 ismin Mumcu ile birlikte hareket edebileceği öne sürülüyor.

NAS: ZAMANLAMA AÇISINDAN BANA DA SÜRPRİZ OLDU

Bu arada siyasilerin Mumcu’nun istifasına ilişkin değerlendirmeleri sürüyor.

Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, Mumcu’nun istifasını, “Bekleniyordu, ama zamanlama açısından bana da sürpriz oldu” şeklinde değerlendirdi. Nas, “Zannediyorum doku uyuşmazlığı var. Vizyon konusunda da temel bir ayrılık söz konusu” dedi.

Nesrin Nas, Mumcu’nun ANAP’ın başına geçeceği yönünde iddialar hakkında, “Kendisi net bir biçimde söyledi. ’Toplumun önüne seçenekler koymak lazım’ dedi. Demokrasinin temeli, muhalefetin olmasıdır. Demokrasi aslında seçenekler rejimidir. Seçeneği olmayan bir toplumda demokrasinin var olduğunu söyleyemezsiniz. O, seçenekler içine neyi koyuyor, bunu ancak yüz yüze görüşünce anlarım.”


ANKARA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 14:30:34
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 14:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?