18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ANAP'a 4 katılım daha

Olağanüstü büyük kongresini 2-3 nisan tarihlerinde yapma kararı alan Anavatan Partisi’ne bugün bağımsız dört milletvekilinin daha katılması bekleniyor.

AKP’den bu hafta içinde istifa eden Malatya milletvekili Miraç Akdoğan, İzmir milletvekili Serpil Yıldız, CHP’den dün istifa eden Diyarbakır milletvekili Muhsin Koçyiğit ve Bitlis bağımsız milletvekili Edip Safter Gaydalı, düzenlenecek törenle ANAP’a geçecekler.

ANAP Genel Merkezi’nde saat 10.00’da bu dört milletvekili için katılım töreni yapılacak. Bu katılımlarla birlikte ANAP’ın Meclis’teki sandalye sayısı ise 10’a çıkacak.

ANAP’ın yapılacak kongresinde genel başkan seçilmesi beklenen Isparta milletvekili Erkan Mumcu, 15 şubatta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AKP’den istifa etmişti. Mumcu 17 martta Isparta milletvekili Mehmet Sait Armağan, Malatya bağımsız milletvekili Süleyman Sarıbaş ile Yozgat bağımsız milletvekili Mehmet Erdemir’le birlikte ANAP’a katılmıştı.

Geçtiğimiz yıl CHP’den ayrılan Mardin bağımsız milletvekili Muharrem Doğan ve AKP’den istifa eden Ömer Abuşoğlu’da bu hafta içinde düzenlenen törenlerle ANAP’a katılmışlardı.

Hazine yardımına engel

AKP ve CHP’den art arda gelen istifaların ardından siyasi partilere yapılan yardım konusundaki yasa Meclis tarafından değiştirildi. Önceki yasaya göre Meclis’te üç milletvekili bulunan siyasi parti hazine yardımı alırken, yeni yasayla birlikte bir siyasi partinin yardım alabilmesi için Meclis’te grup kurması gerekiyor.

ANAP genel başkan adayı Erkan Mumcu, AKP ve CHP’nin anlaşarak çıkardığı yasayı eleştirerek, ’’iki yıldır ülkenin hiçbir öncelikli konusunda anlaşamayan iktidar ve muhalefetin bir çırpıda kanun çıkarmasının içine düştükleri panik duygusunun ürünü olduğunu’’ iddia etmişti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 09:47:41
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 13:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?