18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ANAP'ın amblemine 'güneş' doğdu

ANAP, parti amblemine 16 ışınlı güneşi ilave etti. Partinin kısa adı da "Anavatan" oldu. Genel Başkan’ın görev süresi 10 yıl ile sınırlandırıldı. Parti yöneticilerinin mal beyanları internette yayınlanacak. Kadınlara ve gençlere yönetim organlarında ve aday tespitlerinde üçte bir kota uygulanacak.

ANAP Olağanüstü Tüzük Kongresi parti genel merkezinde yapıldı. Tüzükte yapılan değişikliklere göre; ANAP’ın tüm yönetim organlarında, delegeliklerinde ve aday tespitlerinde kadınlara ve gençlere 3’de 1 oranında kota uygulanacak.
Parti adaylarının tespitinde toplam seçmen sayısının yüzde 5’i kadar kayıtlı üyeye ulaşan seçim çevrelerinde "önseçim" yapılacak.

MUHTARLARA OY HAKKI

Delegelerle önseçim yapılması halinde; parti üyesi olma şartı aranmaksızın o seçim çevresindeki muhtarlar, meslek kuruluşları ve sendikaların yerel başkan ve yöneticileri oy kullanabilecek.

Tüzük değişikliği ile Genel Başkan’ın görev süresi 10 yıl ile sınırlandırıldı. Ancak, bu süreyi aşan görev taleplerinde "nitelikli çoğunluk" aranacak. Genel Başkan, MKYK ve MDK üyeleri ile partili milletvekilleri devletten doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir iş alamayacak.

MAL BEYANI İNTERNETTE YAYINLANMASIN ÖNERGESİ

Tüzük değişikliğinde Genel Başkan, MKYK ve MDK üyeleri ile partili milletvekilleri ile belediye başkanlarının her yıl güncellenmiş mal beyanı partinin web sayfasında yayınlanacak. Söz konusu değişiklik konusunda MDK Başkanı Orhan Şahin ile MKYK üyeleri Sabri Haşemoğlu ve Cenk Tunçsiper bir önerge vererek, bildirimlerin can güvenliğiyle ilgili sorunlara neden olabileceğini belirterek internette yayınlanması yerine parti genel merkezinde kapalı zarflarda muhafaza edilmesini talep etti.

MUMCU’DAN KAYITSIZ ŞARTSIZ ŞEFFAFLIK YANITI

Önerge üzerine söz alan Genel Başkan Erkan Mumcu, arkadaşlarının kaygılarını saygı ile karşıladığını, ancak siyasetin kayıtsız şartsız şeffaflığı gerektirdiğini belirtti. Mumcu, "Buna rıza göstermeyeceksek ileri gitmemiz çok zor. Genel Kurul’un bu aşamasında değişiklik yapılması parti adına yaralayıcı olur" dedi. Daha sonra oylanan önerge reddedildi.
Partinin yeni amblemi ise daha sonra tanıtılacak.

ANKA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 18:41:44
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 00:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?