17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ANAP'ta adayları il başkanları belirleyecek

ANAP’ta belediye başkan, il meclis üyesi ve belediye meclis üyesi adaylarını il başkanları belirleyecek. Önceki gün toplanan ANAP Başkanlık Divanı ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri, Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki tüm adayların seçiminde il başkanlarına tam yetki verdi.

 ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, ANAP’ın tüm illerde seçimlere katılacağını ve 81 ilde aday tespit çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Nas, bugün genel merkez binasında yapılan ANAP İl Başkanları Toplantısı sonunda gazatecilere açıklamalarda bulundu. Nesrin Nas, 3 büyükşehir dışında Başkanlık Divanı ve MKYK’nın adayların tespitinde il başkanlarına yetki verdiğini söyledi. Aday tespiti çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını belirten Nas, sel felakati nedeniyle yarın ziyaret edecekleri Antalya’da isimleri ilan edeceklerini kaydetti.

Nas, kısa bir süre sonra seçim kampanyalarına başlayacaklarını da ifade etti. Son gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan ANAP lideri, Başbakanlık Müşteşarı Ömer Dinçer’in büyük tepki toplayan görüşlerini ifade etme özgürlüğünü kullanmasını saygı ile karşıladıklarını vurgulayarak, "Ancak devletin en önemli konumundaki bir müsteşarın bunları söyleme hakkı yoktur. Dinçer, tartışmalardan sonra kendisini savunmak için düzenlediği basın toplantısında, ’Ben konuştukça karşı taraf da cevap verdikçe konu uzayıp gider’ ifadesini kullandı. Ben ve karşı taraf ifadeleri bizi çok rahatsız etti. Müsteşar eğer ben ve diğerleri diyorsa oturup düşünmek gerekir. Bu vahim bir olaydır" diye konuştu.

Hükümetin kaynak bulma adına üniversitelerin araştırma bütçelerini kıstığını ileri süren Nesrin Nas, "Türkiye’nin ve hepimizin geleceği çalınıyor. Eğitime daha çok önem verilmesi gerekirken, üniversitelerdeki araştırma bütçelerinin kısılması vahim bir olaydır. Günlük kısır siyasi beklentiler yüzünden geleceğimiz çalınmasın" diye konuştu. 2004’ün Türkiye için ’kader yılı’ olduğunu savunan ANAP lideri, yeni yıldan ekonomideki olumlu göstergelerin kalıcı hale gelmesini, yatırımların artmasını ve işsizliğin çözülmesini beklediklerini kaydetti. 2004 yılında iktidarın gerçek anlamda iktidar olma sınavı verecektir" dedi. Nas, 2004 yılında AB’den Türkiye’ye müzakere tarihi vermesini değil, müzakerelere bir an önce başlamasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 16:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?