20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Anavatan'dan kop da gel!

Ada'da kapsamlı müzakere sürecinin başlamasının ardından, Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas, sürecin kolay ilerlemeyeceğinin işaretini verdi. Ada'da yıl sonuna kadar çözüm beklemediğini belirten Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı da eleştirdi.

Rum lider, Ada'da olası çözüm çerçevesinde, sadece 50 bin Türkiye kökenli KKTC vatandaşının kalabileceğini yineledi ve bu vatandaşların büyük bir bölümünün çözüm kapsamında Ada'dan ayrılması gerektiğini vurguladı.

Rum basınındaki haberlere göre, Hristofyas, Kıbrıs sorunu için, "Çözümü uygulamak, bir çözüm üzerinde uzlaşmamızdan daha zor olacak" dedi. Hristofyas, "Kıbrıslılar artık vasiliği kabul edemezler, artık anavatanlardan bağları koparma zamanıdır" diye konuştu.

Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı da eleştirdi. Rum lider, "Sorunun çözülmesini istiyorsak, daha az konuşup daha çok iş yapmaya, daha mantıklı ve daha akıllı olmaya dikkat etmemiz gerekir. Maalesef Kıbrıslı Türk lideri bunu yapmıyor" diye konuştu.

Hristofyas, "Talat'ın ortaya koyduğu tezleri değerlendirdiğimde, kendisinin iddia ettiği gibi, çözümün yıl sonuna kadar mümkün olduğuna inanmıyorum" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 19:07:29
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 19:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 83.135.175.xxx Tarih : 5.09.2008 20:26:43

TÜRKIYE den ayrilsinlarda siz de tekrar soy kirimina kaldiyiniz yerden devam edin demi TÜRKIYE GERCEK TÜRKIYE olsa yani bastakiler rum tarafi AB ye gececek TÜRK tarafi kalacak noldu o verilen sözler avrupanin soytariliyindan baska bir sey deyil simdiye kadar TÜRKIYEden hep istediklerini aldilar almaya devam ediyorlar ama verdikleri yok