18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ankara, Kosova'daki gelişmelerden rahatsız

 Dışişleri Bakanlığı, Kosova'da başgösteren gerginliklerde tarafların daha fazla tahriklere kapılmaması gerektiği mesajını verdi.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kosova'da son günlerde can ve mal kaybına yol açan şiddet olayları Ankara tarafından büyük üzüntü ve endişe ile takip ediliyor. Belgrad-Priştina diyalog sürecinde memnunluk verici bir açılımın söz konusu olduğu bir dönemde, Kosova'daki tüm toplulukların uzlaşı ve karşılıklı hoşgörü ortamını zedeleyen eylem ve yaklaşımlardan kaçınmalarının önem taşıdığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:
"Uluslararası toplumun da gayretleriyle hassas dengeler üzerinde sürdürülmeye çalışılan huzurun korunması için aşırı unsurların tahriklerine kapılınmaması, olayların bölgenin istikrar ve güvenliğini tehdit eder boyutlara varmamasını teminen tüm tarafların itidal içinde hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Türkiye, uluslararası toplumun bu yöndeki çabalarına katkı ve desteğini kararlılığını sürdürecektir".
HAKAN AKKAYA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 18:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?