20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ankara: Rumların çözümsüzlük isteği belgelendi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye olarak Kıbrıs'ta yapılan referandumun sonucundan üzüntü duyduklarını açıkladı.


Abdullah Gül, Kıbrıs'taki referandumla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, kesin olmayan sonuçlara göre Kıbrıs'ta referanduma sunulan Annan Planı'nın Rum tarafının 'hayır'ı, Türk tarafının ise 'evet'iyle sonuçlandığını belirterek, "Bugün ortaya çıkan netice o kadar aleni ki sanki kesin neticeler gibi. Türkiye olarak bundan üzüntü duyduk. Samimi olarak netice istedik. 30 yıllık çözümsüzlüğü karşılıklı anlaşma ile çözmek istedik. Bunun için New York'ta kilitlenen müzakerelerin açılmasında rol oynadık ve daha sonra İsviçre'ye taşıdık. Ne yazık ki bugün Annan Planı, Rum tarafının yüzde 75'lere varan büyük bir 'hayır'ıyla neticelenmiştir" diye konuştu.

Gül şunları söyledi:

"Türk tarafının evet Rumların hayır demesi bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Rumların 30 yıldır çözümsüzlük istediği ortadadır. Bu yeni durumu herkez en iyi şekilde izleyecektir. Bu ambargolar biran önce son bulmalıdır. bugüne kadar yapılan yanlışlıkların tekrarlanmamıs gerikir. AB'ye evet diyen Türk tarafı AB'ye giremeyecek hayır diyen Rumlarsa girecektir. Bu haksızlığın biran önce sonuçlanmalıdır. Yunanistan ve Türkiye'ye yeni sorumluluklar düşmüştür."

ANKARA - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 20:30:44
Güncelleme :24 Nisan 2004 Cumartesi 20:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?