18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

ANKARA Altındağ'da Kura Sevinci

 

ÇAĞDAŞ KONUTLARA KAVUŞMA SEVİNCİ

         .....Altındağ Belediyesi Doğantepe kentsel dönüşüm uygulamasının ilk sahiplerini kurayla belirledi. Kurasını çeken 20 hak sahibi gecekondulardan modern çağdaş konutlara taşınmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıkları her hallerinden belliyAltındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMANdi.

        Doğantepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında  yüzde 70’i tamamlanan ilk etabın hak sahipleri, dairelerini kurayla belirledi. Projenin uygulandığı alanda   297 adet gecekondu yıkıldığını, bunlardan 220 tanesinin tapu tahsis belgeli, 30 unun ise vergili hak sahipleri olduğunu açıklayan Başkan KAHRAMAN, ilk etapta tapu tahsis belgeli 20 hak sahibinin dairelerini kurayla belirledi.

         Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada proje ile ilgili bilgi vererek, iki yıl önce 1. etap yapımına başlanılan Doğantepe Kentsel Dönüşüm Projesinin, 2004 Haziran ayında da bitmesinin hedeflendiğini açıkladı. Çankaya, Yüzüncü Yıl, Basınevleri gibi bölgelerde yeni yapıların müteahhitler tarafından yapıldığını, Altındağ’ın ise imar planları hazır olduğu halde, rantı yüksek olmadığı için böyle bir şansı olmadığını, müteahhitlerin buraya gelmediklerini belirten KAHRAMAN, “Biz belediye olarak kentsel dönüşüm projeleri ile yeni cazibe merkezleri oluşturmak ve modern yapılaşmaya öncülük etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin uygulandığı gecekondu bölgelerinde oturan vatandaşların projelere destek verdiğini özellikle Doğantepe projesinde vatandaşların gecekondularını kendilerinin yıktığını ifade eden Başkan Ziya KAHRAMAN, projeye destek verdikleri için Doğantepelilere teşekkür etti. Daha sonra kuralarını çeken 20 hak sahibi dairelerine kavuştular.

Yayın Tarihi : 7 Kasım 2003 Cuma 00:00:11
Güncelleme :11 Kasım 2003 Salı 16:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?