18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ankara yağmura teslim: Bir ölü

Ankara’da etkili olan yağış nedeniyle iki gecekondu çöktü
Ankara’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Altındağ ve Keçiören’de iki gecekondu çöktü. Altındağ’da göçük altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Yaklaşık bir saat süren etkili yağışta, Keçiören ve Siteler bölgesi ağırlıklı olmak üzere Ankara genelinde 80 ev ve işyerini su bastı.

Keçiören Hasköy Çayıralan sokakta bir gecekondu, yoldan toprak kayması nedeniyle çöktü. Evde bulunan üç kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Altındağ Gürpınar Mahallesi ikinci sokakta meydana gelen göçük olayında ise gecekondunun istinat duvarının toprak kayması nedeniyle yıkılması sonucu gecekonduda bulunan Gökhan Ersen hayatını kaybetti. Aynı evde Yahya Aytekin ise yaralandı. Aytekin, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, Keçiören Kamil Ocak mahallesi, Kamil Ocak sokakta dört katlı bir apartmanın bodrum katındaki dairede oturan Ünal Yıldırım ile eşi Fatma Yıldırım ve komşularının çocuğu olduğu bildirilen Betül Ermiş, su baskını sonucu mahsur kaldı.

Balık adamlar üç kişiyi kurtardı

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su pompalarıyla binanın çevresindeki suyu boşaltmaya başladı. Ancak devam eden yağış nedeniyle biriken suyun artması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nden bir ekip olay yerine çağrıldı.

Ekipten ’balık adam’ kıyafetlerini giyen iki kişi, bina içine girerek mahsur kalan üç kişiyi dışarıya çıkarmayı başardı.

Ekipler hazır bekletiliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, sağanak yağış nedeniyle Keçiören ve Siteler başta olmak üzere kent genelinde 80 ev ve işyerini su bastığını, itfaiye ekiplerinin su baskınlarına anında müdahale ettiğini, olası yeni baskınlara müdahale etmek üzere merkezde ekiplerin hazır bekletildiğini açıkladı.

Bu arada, su baskınları nedeniyle bazı apartmanların garajlarında bulunan araçlar da hasar gördü. Keçiören Fatih Köprüsü’nün altında yoğun su birikintisi nedeniyle köprü altı yolu bir süre araç trafiğine kapatıldı. Keçiören ve Altındağ bölgelerinde bazı araçlar su ve çamur birikintilerine saplanarak mahsur kaldı.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 16:52:43
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?