23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ANKARA'da Ahiler El Sanatları Merkezi

  
AHİLER EL SANATLARI MERKEZİ
ve RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

            Ankara’nın tarihi değerlerini günyüzüne çıkaran Altındağ Belediyesi; Salman sokakta yapımı bitirilen “Ahiler El Sanatları Merkezi”ni düzenlenen törenle hizmete açıp, akşam iftardan sonra da etkinliklerle Ramazan gecelerini yaşatmaya çalıştı.

            Altındağ Belediyesi Samanpazarı civarındaki Salman, Pirinç, Can, Karataş, Asker, Arı ve Koyunpazarı sokaklarının bulunduğu yedi sokakta düzenlemeler yaparak tarihi doku korunmaya çalışıldı. İzbe ve kaderine terk edilmiş bir yerken Belediye tarafından restore ettirilen ve yeniden canlılık kazandırılan “Ahiler El Sanatları Merkezi” Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN, AKP İl Başkanı Nurettin AKMAN, Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, Karaşar Folklor ekibinin gösterileri ve THM Sanatçısı Selahattin ALPAY’ın verdiği konserle hizmete açıldı.

Cumhuriyetin Altındağ’da kurulduğunu ve ilk ticaret merkezinin burası olduğunu vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN “Altındağ gün yüzüne çıkmamış bir çok tarihi güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölgedeki Salman, Pirinç ve Can sokakların da bulunduğu yedi adet sokak yeniden düzenlenerek tarihi doku korunmuştur. Turist akınına uğrayan bölge esnafının ve turistlerin rahat alış veriş yapabilmelerini sağladık. Salman sokakta bulunan virane binalar yıkılarak yerine yeni bir iş merkezi yapıldı. Bu iş merkezinde antika eşya ve özellikle el sanatları ürünleri teşhir edilerek satılacaktır. Böylelikle bu bölgenin kalkınması ve turstlerin rahatca gezip göreceği bir mekan olacaktır” diyen Başkan KAHRAMAN “Altındağ’ın geneli İç Anadolu’nun ticaret merkezi durumundadır. Samanpazarı ve civarı, Salman sokak ile kale etekleri Ankara’nın ilk ticaret merkezlerindendir. Buraların yeniden hayata döndürülmesi için Esnafımız ve Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaptık emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu merkezin içinde 27 atölye bulunacak ve bunlar el sanatları konusunda çalışacaklar. Bilindiği üzere Ankara tarihi içinde ticaret hayatında Ahiler’in ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu nedenle merkezin adını Ahiler olarak belirledik. Esnafımıza, halkımıza ve Altındağa hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar getirsin” dedi.

Törende birer konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK ve Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ çalışmalarından dolayı Başkan KAHRAMAN’ı kutlayarak; “Altındağ’da bulunan tarihi mekanların kurtarılmasında güçlükler yaşanmaktadır. Esnafıyla, Tüccarıyla, Büyükşehir, İlçe Belediyesiyle hep birlikte  buraların kalkınması için elimizden geleni yaparak, turistlerin bol bol döviz bırakmalarını sağlamalıyız. Tarihi değerleri ve dokuyu ön plana çıkararak gelecek nesillere devretmeliyiz. İnşaallah yerel yönetim ve merkezi yönetim iş birlikteliyle Ankara da çok şeyler değişecek, gelişecek ve yapılacaktır” dediler.

            Her ayın ilk pazarı gerçekleştirilen Antika Eşya Panayırı’na eşlik eden Salman, Pirinç ve Nilüfer sokakların kesiştiği Can Sokak’ta Ramazan münasebetiyle iftar yemeği verildi. Yemekten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterileriyle başlayan Ramazan etkinlikleri Sami AKGÜN’ün gitarla sunduğu ezgiler ile İllizyonist Dr. Mefisto’nun sunduğu gösteriler izleyenlere nostaljik ve hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

 
 
 
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:11
Güncelleme :11 Kasım 2003 Salı 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kelağa ahmet IP: 88.227.208.xxx Tarih : 9.04.2007 19:01:54
Bu merkezin başarılarının devemını dilerim ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.