17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ankara'da Blair protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Ankara'ya bugün ziyarette bulunacak olan İngiltere Başbakanı Tony Blair'i protesto etti.
KESK Ankara Şubeler Platformu üyesi memurların yanısıra ÖDP ve İnsan Hakları Derneği (İHD) gibi sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup Başbakanlık Merkezi Binası Güvenpark girişinde toplanarak, "Bush'un köpeği ülkemizden defol", "Yankee go home", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Irak halkı yalnız değilsiniz" gibi sloganlar attı. Ellerinde "Dog of Bush (Blair) Go Home" yazılı dövizler taşıyan grup adına KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Sağdıç bir basın açıklaması yaptı. Dönem Sözcüsü Sağdıç, "Bugün ülkemiz topraklarını kirletecekler, çünkü bugün ülkemiz topraklarına Ortadoğu'da ve tüm dünyada halkların baş düşmanı, eli kanlı cani, işkenceci, sömürgeci Bush'un kadim dostu ve müttefiki, yaptıklarıyla ondan hiç de aşağı kalmayan Tony Blair kanlı postalları ile basacak" dedi. "Blair ile AK Parti hükümeti neyin çalışmasını yapacak?" diyen Sağdıç, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Tarihten bugüne kadar hep emperyal hedefler peşinde koşmuş, büyük sömürge imparatorlukları kurmuş bir ülkenin başbakanı ile işbirlikçiler, hangi halkları sömürgeleştireceklerinin çalışmasını mı yapacak? Irak'ta giriştikleri işgali Büyük Ortadoğu adını verdikleri Ortadoğu'dan, Kuzey Afrika'ya oradan Kafkaslara, Orta Asya'ya nasıl yayılacaklarının, buraları nasıl karıştırıp işgal edeceklerinin çalışmasını mı yapacaklar? Irak'ta son iki günün bilançosu 50'den fazla sivilin ölmesidir. Bunu çoğaltmak için Türkiye'ye düşen görevlerin neler olduğunun çalışmasını mı yapacaklar? İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamların nasıl çarpıtılacağının çalışmasını mı yapacaklar? Başka birçok şeyin yanında AB'ye girişinin diyeti olarak Afganistan'a Irak'a ve NATO zirvesinden sonra Türkiye'den istenecek askerlerin ne kadar olacağının ve verilecek yeni görevlerin neler olacağının çalışmasını mı yapacaklar?"
Blair'in, işkence fotoğraflarının sahte olduğunu sözde kanıtlayarak kendini aklamaya çalıştığını iddia eden Sağdıç, işkencecilerin, katliamlarının, halkları aşağılamaya ve köleleştirmeye dönük her şeyin sorumlularından biri de Blair'dir" diye konuştu. Blair ve Bush'tan utanç duyduklarını söyleyen Sağdıç, "Bir an önce bütün işgalciler Ortadoğu'dan defolmalıdır. Irak'ta Şiilerin, Sünnilerin, Arapların ve Kürtlerin kardeşçe yaşadığı demokratik bir düzen Irak halkları tarafından kurulmalıdır" ifadesini kullandı. İstanbul'da toplanacak olan NATO zirvesini de eleştiren Sağdıç, Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve üslerin kapatılması gerektiğini vurguladı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.
ANKARA-İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2004 Pazartesi 16:45:33
Güncelleme :17 Mayıs 2004 Pazartesi 17:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?