19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ankara'da Karayalçın - Ateş çekişmesine yeni yorum: Aymazlık uykusu

Birleşmiş Milletler Türk Derneği Başkanı ve CHP eski Milletvekili Rahmi Kumaş, yerel seçimlerde Ankara'da sol adaylar arasında yaşanan çekişmeyi 'aymazlık uykusu' şeklinde yorumladı.
Kumaş, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan CHP adayı Yılmaz Ateş ile sol ittifakın adayı SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a çağrıda bulundu. Cumhuriyetin ay gibi tutularak karanlık bir tünele girdiğini savunan Kumaş, "Yerel seçimlerde Cumhuriyet'in kalbi Ankara'yı bu kesimin elinden kurtarabilirsek, Cumhuriyet tutulması da geçecek demektir. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde yapılan yanlışların bu seçimlerde tekrarlanmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Üçüncü kez aynı yanlışın yapılmamasını isteyen Kumaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Cumhuriyet ve başkent tehlike altındadır. Uyanalım aymazlık uykusundan. 29 Mart sabahı Ankara'da laik Cumhuriyet güneşinin doğması için bütünleşme bilinciyle davranılmalıdır. Murat Karayalçın mı, Yılmaz Ateş mi çekilsin sorununa çözüm aranırken, büyüklerin de özveri göstermesi gerekir. Boş gururu bırakalım. Politika zor bir iştir. Zoru başarmak için büyük özveri de göstermek gerekir. 28 Mart'ta Ankara'yı kazanmak, Cumhuriyet tutulmasından çıkışımıza bir ışıldak olacaktır."
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 14:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?