18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ankara'da Kıbrıs zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesinde Çankaya Köşkü’nde Kıbrıs zirvesi düzenleniyor. Türkiye ve KKTC’den liderler önümüzdeki perşembe günü Ankara’da biraraya gelecek.

Zirveye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile KKTC’den Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş katılacak.

KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından düzenlenen ilk üst düzey toplantı olma özelliği taşıyan zirvenin amacı BM çatısı altında başlaması beklenen Kıbrıs görüşmeleri öncesinde ortak strateji belirlemek.

KKTC heyeti Çankaya zirvesinin ardından cuma günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Meclis Başkanı Bülent Arınç ile de biraraya gelecek.

Ekonomik ve sosyal işbirliği

Bu arada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Ekonomik ve Sosyal İşbirliği Protokolü imzalanacak. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, hazırlık çalışmaları devam eden protokolü Başbakan Ferdi Sabit Soyer’le imzalamak üzere, 3 haziranda KKTC’ye gitmesi bekleniyor.

Protokol hazırlık çalışmalarına katılmak üzere, DPT Müsteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akça başkanlığında Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, DPT Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Kalkınma Bankası yetkililerinden oluşan teknik heyet dün KKTC’ye gitti.

Teknik heyet bugün KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz’i ziyaret etti. Bakan Deniz, heyeti kabulü sırasında yaptığı konuşmada, üzerinde çalıştıkları protokolün esas amacının, KKTC’deki özel girişime destek vermek, devletin ekonomik etkinliğini azaltarak, devleti denetçi konumuna getirmek ve piyasa kurallarının işlediği bir ekonomik yapının oluşturulması olduğunu belirtti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 01:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?