20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ankara'daki Irak gösterisinde şeriatçılardan 'işbirlikçi MGK' sloganı

ABD`nin Irak`ı işgalinin birinci yıl dönümünde, ABD`nin Ankara`daki Büyükelçilik binası önünde İslamcı ve sol gruplar protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemlerde, ABD`ye biran önce Irak`tan çekilmesi çağrısında bulunuldu. İslamcı gruplar protestoda ``İşbirlikçi MGK`` diye slogan attı.

Amerika Birleşik Devletleri ve koaisyon güçlerinin Irak`ı işgalinin birinci yılında ABD`nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto eylemleri gerçekleştirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı elçilik binası önüne ilk olarak İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı üyesi yaklaşık 15 kişilik bir grup geldi. Tekbir ve sloganlar atan grup ``Kahrolsun ABD İşbirlikçi MGK``, ``Amerikanizme Hayır`` yazılı pankartlar taşıdılar. Grup basın açıklamasının ardından tekbir getirerek elçilik önünden ayrıldı.

Daha sonra aralarında Halkevleri, Emeğin Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyesi yaklaşık 200 kişilik bir grup sloganlar eşliğinde elçilik binasına geldi.

Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer ve Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Başkanı Kaya Güvenç`in de yeraldığı grup, ``Halka değil, işgalciye barikat``, ``Kahrolsun ABD emperyalizmi`` sloganları attı. Irak`ta ve dünyanın çeşitli yerlerinde ABD tarafından işgale maruz kalıp, hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından TMMOB Başkanı Kaya Güvenç ortak basın açıklamasını okudu.

Güvenç, ABD`nin Irak`ı işgalinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, ``Bugün yine, hep birlikte, işgale son verilmesini talep etmek için, Irak halkıyla dayanışmamızı göstermek için, ülkemiz ve dünyanın binlerce kentinde alanlardayız`` dedi.

Irak`ın işgalini ABD`nin 11 Eylül olaylarını bahane ederek, dünyanın enerji kaynaklarını denetlemek için Afganistan`da başlattığı savaşın devamı olarak niteleyen Güvenç, ``Bu egemenlik arayışının yeni hedefleri bölge ülkeleridir, temel hakların kısıtlanmasıdır.

Emperyalistelerin kar hırsı bununla da yetinmemektedir. Ama halk ne yapması gerektiğini iyi biliyor. İspanya`da olduğu gibi işgalcileri, işgale destek verenleri seçim sandıklarında cezalandırıyor`` görüşünü savundu.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak elçilik binası önünden ayrıldı.

SANSURSUZ.COM - İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 18:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet MiM IP: 195.93.74.xxx Tarih : 21.03.2004 09:19:22
"Kahrolsun ABD İşbirlikçi MGK" slogani dogru mu ? MGK´nin bu iddiaya bir yanit vermesi gerekir.Bu iddianin altinda yatan, ayni zamanda "Sansürsüzcom" tarafindanda teyit edilen asagidaki haberdir: 1. 1. Tezkere öncesinde,Iraktan ABD tarafindan ABD ye cocuk yasta iken götürülerek ABD de askeri egitime tabi tutulan Kürt genclerinden olusan 7.000 adet ABD´li Kürt Askerin, tüm askeri techizat ve araclari ile, Hükumet tarafindan degilde, MGK tarafindan Irak´a intigal ettirildigi dogru mudur? 2. Bu askerlerin Gazipasa hava Alanina indikleri ve otobüslerle iraka intigal ettirildikleri dogr mu ? 3. Bu askerlerin silah, techizat ve araclarinin, trenlerle, Irak´a intigal ettirildikleri dogru mu ? 4. Bunlar icin hükumetten izin alinmadigi dogru mu? 5. Bunlarin sorumlusu MGK midir ? 6. MGK degilse, kimdir ? Bu sorularin yanitlari kamu oyunda paylasilmadigi sürece, MGK bu zan altinda birakilacaktir..