19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ankara'dan Kanada'ya sert tepki

Türkiye, Kanada Avam Kamarası'nın sözde Ermeni soykırımını tanıyan önergeyi kabul etmesini şiddetle kınayarak, bu kararın getireceği tüm olumsuzlukların sorumluluğunun Kanadalı siyasetçilere ait olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kanada makamlarına, bu tür olası bir kararın yanlışlığının önceden anlatılarak, yaratacağı sakıncaların, en üst düzeylerde defalarca bildirildiğinin vurgulandı. Açıklamada, "Bu girişimlerimize rağmen Kanada Federal Parlamentosunun, marjinal görüşlerin peşine takılarak bu kararı kabul etmesini şiddetle kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, parlamentoların tarihin tartışmalı dönemlerine ilişkin bir yargıya varma görevleri bulunmadığına dikkat çekilerek, "Tahrif edilmiş tarihi verilerin yarattığı önyargılara dayanılarak alınan bu tür kararların, en azından, huzur içinde yaşayan değişik kökenli insanlar arasında nefret duyguları uyandırarak toplumsal ahengi bozabileceği, dar görüşlü bazı Kanadalı siyasiler tarafından algılanamamıştır. Bu kararın getireceği tüm olumsuzlukların sorumluluğu Kanadalı siyasetçilere aittir" denildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 01:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?