19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ankaralı kadınlardan Fransız Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

Fransa’daki okullarda başlatılması düşünülen başörtü yasağını protesto eden yaklaşık 30 kadın, bugün Fransız Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Paris Caddesi üzerinde bulunan Fransız Büyükelçiliği önüne gelen ve kadınlardan oluşan 30 kişilik grup, elçiliğin önüne siyah çelenk bıraktı. Burada bir basın açıklaması yapan Başkent Kadın Platformu Genel Sekreteri Nuriye Özsoy, Fransa’da "Başörtüsü dahil olmak üzere dini simgelerin okullarda yasaklanması" kararının müslüman dünyası üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını söyledi. Başörtüsü yasağının Türkiye’nin de acı bir gerçeği olduğunu belirten Özsoy, kendilerinin sadece evlerde değil, hayatın her alanında var olmak, okumak ve yönetmek istediklerini kaydetti.

Fransız ihtilalini gerçekleştirmiş ve birçok özgürlükçü fikir akımına öncülük etmiş Fransa’ya bu tür bir yasağı yakıştıramadıklarını dile getiren Özsoy şöyle konuştu:
"Alınan kararların yeniden gözden geçirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz. Bu tür yasakların sürdüğü ülkemizde de haksız uygulamalara bir an önce son verilmesini, yapılan yanlışlardan dönülmesini, haksızlığa uğrayanların haklarının geri verilmesini, inançlara ve insan haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz"

Açıklamanın ardından elçiliğin önüne çelenk bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2004 Cumartesi 14:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?