20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ankara'ya 'Diyarbakır' baskını!

Diyarbakır'da geçtiğimiz gün düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili Ankara'da bir baskın düzenlendi.

Diyarbakır'da 5 kişinin ölümü, 68 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından Ankara'da da geniş çaplı bir operasyon yapıldı. Bölücü terör örgütü PKK yanlısı bir grup üyesi olduğu belirtilen 19 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın hedef aldığı illerden biri olan Ankara'da sabah saatlerinde çoğunluğu öğrencilerden oluşan 19 kişilik bir grup gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce yapılan operasyonda örgütün üniversite yapılanması olarak bilinen Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) üyesi olduğu iddia edilen zanlılar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmaya başlandılar.

Öteyandan saldırının ardından gelen istihbarat doğrultusunda Başkent'te alışveriş merkezlerinde, metro girişlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarının civarında alınan tedbirler arttırıldı. Örgütün olası bir bombalı eylemine yönelik polisin operasyonlara ağırlık vereceği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, gözaltı sayısının artabileceğini belirtirken, Eskişehir'de aynı gruba ilişkin 23 kişi eş zamanlı olarak gözaltına alındığı ifade ettiler.

ANKA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 15:43:31
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 04:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin keskin IP: 88.226.154.xxx Tarih : 7.01.2008 22:51:52

dagdakiler kandırılmış cahil teröristler.meclistekiler ise okumuş hain teröristler.bunların ne okumuşu nede cahili allah hepsinin belasını versin be.bırakın herkes istedigi yere gitsin de safları iyice belli olsun.giden gider gittiği an biter kimsenin arkasından bakmayız dostlar bize yeter.bizim türkten başka dostumuz yok.