29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ankara'ya geldiler, toprağı öptüler

İsrail ile Hamas arasındaki takas anlaşması çerçevesinde serbest bırakılan Filistinlilerden 11’i Mısır'ın başkenti Kahire’den Ankara’ya getirildi.

Ortadoğu’daki tarihi takas dün gerçekleşti. Hamas’ın elindeki İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında İsrail’in serbest bırakması öngörülen 1027 Filistinliden 477’si özgürlüğüne kavuştu.

İsrail’in, serbest bırakılanlardan 42’sini sınırdışı etme kararı alması sonrası, bu kişilerden bazılarının Türkiye’ye gönderilmesi gündeme gelmişti ve 1'i kadın 11 kişi Türkiye'den gönderilen uçakla dün gece Kahire’den Ankara'ya getirildi.

Toprağı öptüler...

Esenboğa Havalimanı'nda Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ve Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı bürokratlar tarafından karşılanan 11 kişi, uçaktan zafer işareti yaparak indi ve toprağı öptü.

Filistinlilerin geceyi Ankara'da geçirecekleri belirtilirken, güvenlik gerekçesiyle, konaklayacakları yer ve sonrasına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in sınır dışı etme kararı aldığı 42 kişiden 31'i de Suriye ve Katar'a gönderildi.

"Türk hükümeti'ne müteşekkiriz"

Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf, havalimanında bir açıklama yaptı.

Filistin halkına ve Filistin Hükümeti'ne destekleri dolayısıyla Filistin Hükümeti ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına Türkiye'ye teşekkürlerini sunan Maruf, ''Filistinlilerin serbest bırakılması ve Türkiye'ye getirilmesi sürecinde destekleri nedeniyle Türk Hükümeti'ne müteşekkiriz. İnşallah bundan sonra da Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Türkiye'nin desteklerini görmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bir soru üzerine Maruf, Filistinlilerin Türkiye'de konaklayacakları yer konusunda Türk Hükümeti'nin karar vereceğini, bu konudaki hazırlıkların Türk yetkililer tarafından detaylı şekilde yapıldığını söyledi.

Maruf, Filistinlilerin sağlık kontrolünden geçeceğini de sözlerine ekledi.

 

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2011 Çarşamba 10:16:24
Güncelleme :19 Ekim 2011 Çarşamba 10:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi bulut IP: 90.203.159.xxx Tarih : 19.10.2011 16:49:52

selam  filistinlilerin turkiye gelmesine karsi cikmamiz dogru deyil ama dikat ederseniz baska ulkelerde cok buyuk acilar  yasamis insanlari turkuye hukumeti kabul ediyor orneyin somali daha once cecen vesayire alsin  onlarda insan ama konturol altinda tuta biliyormu bu insanlar pisikolojik sorunlar yasamis ola bilirler sadece saldim cayira mevlam kayira yapilmamali  kaldiki hukumetin kendi halkinada bile bi haber yasiyor  oyleki kendi madi durumlari iyi diye butun memleket iyi durumda dene biliyor