19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Annan, Bush ile görüştü

ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te açıklamalar yapan Annan, "Iraklılar'la beraber çalışarak ilerlemenin bir yolunu bulmak üzere oraya bir ekip göndermeye karar verdim. Herkes, egemenliğin en kısa sürede devredilmesi gerektiği üzerinde mutabık" dedi.
ABD'nin Irak'ta egemenliğin devrine ilişkin olarak hazırladığı takvim özellikle ülkedeki Şiiler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Savaşın gerekçelerine yönelik tartışma ve bölünmelerin geride kaldığı bir yılın ardından BM ve ABD'nin, Irak'taki çıkarlarının ortak olduğunu vurguladıklarını belirten Annan, "Irak'ın istikrarının herkesin menfaatine olduğunu düşünüyorum" dedi.
Irak'ta geçici bir hükümetin nasıl kurulacağına ilişkin bazı anlaşmazlıklar olduğunu da kabul eden Annan, göndereceği ekibin bu engelin aşılması için çaba sarf edeceğini vurguladı.
Annan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bush da, "Dünya daha iyiye doğru değişiyor ve Birleşmiş Milletler bu değişimde hayati bir rol oynuyor" dedi.
Bush, Annan ile yaptıkları görüşmede Irak, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Ortadoğu ve Afrika hakkında değerlendirmeler yaptıklarını kaydetti.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2004 Salı 21:23:05
Güncelleme :3 Şubat 2004 Salı 21:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?