19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Anneler Günü kutlanıyor

Anneler Günü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Böylesine önemli bir sorumluluğu doğal olarak üstlenmiş olan kadınlarımızın toplumsal yaşamın her alanında etkinliklerini artıracak, hak ve özgürlüklerini en iyi biçimde kullanabilecek düzeneklerin oluşturulması zorunluluktur" dedi.

Sezer, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, yeryüzündeki en kutsal görevi üstlenen annelerin karşılıksız sevgi, bitmeyen özveri, sınırsız hoşgörü ve mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da anne sevgisi, şefkati ve sıcaklığının sadece insanlar için değil, tüm canlı varlıkların yaşamına güç veren, dayanak sağlayan en temel kaynak olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise annelerin, toplum yapısının, mutlu ve sağlıklı yeni nesillerin güvencesi olarak, hoşgörü, güven, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumsal yaşantının her alanındaki aktif katılımlarının yanı sıra annelik sorumluluğunu da özveriyle sürdüren kadınların, aile ve toplumun temel taşı olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Anneler gününüzü, Irak'a asker gönderme yolunu tıkamış, çocuklarınızı veya yakınlarınızı Felluce'ye göndermemiş olmanın huzuruyla, mutluluğuyla kutluyorum" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 17:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?