30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Annesinin dostu demirle dövdü!

Uşak'ta annesinin dostu tarafından feci şekilde işkence edilerek cinsel istismara uğradığı iddia edilen beş yaşındaki çocuk, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.

Yaklaşık 1 ay önce Z.K. (30), çocukları F.K. (12), Z.K (9) ve Ö.C.K.(5) ile birlikte İzmir'in Torbalı ilçesi, Ayrancı beldesinde hurdacılık yapan dostu R.Y.'nin yanına gitti. Hurdacılık yapan R.Y.'nin, dostu Z.K.nin çocuklarına sürekli kötü davrandığı ve 5 yaşındaki Ö.C.K.'yi dilendirip işkence ettiği iddia edildi. İddiaya göre 28 Ekim 2008 günü akşam saatlerinde Ayrancı Beldesi'nde Ö.C.K.'ye cinsel istismarda bulunan ve annesinin gözü önünde demir çubuklarla döven R.Y., 5 yaşındaki çocuğun her tarafını morarttı.

Bu duruma dayanamayan anne Z.K. Uşak'ın merkeze bağlı Alanyurt köyünde oturan anne babasını arayarak çocuğunun işkence gördüğünü bildirdi ve "Bizi buradan kurtarın" dedi. Bunun üzerine yakınları tarafından dün gece (29 Ekim 2008) Alanyurt köyüne getirilen anne ve üç çocuk geceyi köyde geçirdi. Günlerce işkence gören Ö.C.K.'nin feryatlarını önemsiz olduğu gerekçesiyle aldırış etmeyen Z.K.'nin yakınları çocuğun şikayetleri devam edince 30 Ekim 2008 sabahı Ö.C.K.'yi köydeki sağlık ocağına götürdü. Sağlık ocağında görevli doktor beş yaşındaki çocuğu ilk muayenesini yaptıktan hemen sonra Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Ö.Ç.K. çocuk cerrahi ve çocuk psikiyatri servislerinde tedavi altına alındı.

Bir sure sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek annesine teslim edilen Ö.C.K. akşam saatlerinde Uşak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatıyla jandarma nezaretinde annesiyle birlikte koruma altına alındı. Ö.C.K. gece saat 23 00 sıralarında akşam saatlerinde taburca edildiği Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde tekrar tedavi altına alındı. Vali Yardımcısı Aksoy minik Ö.C.K.'nin yeniden müşahede altına alınmasından sonra hastaneye gelerek talihsiz çocuğu ziyaret etti. Beş yaşındaki Ö.C K.'nın tedavisi sürerken doktorlar çocuğun vücudundaki darp izleri nedeniyle müşahede altında tutulduğunu, ateşinin 38 derece çıktığını ve konuşmakta güçlük çektiğini bildirdi.

Ö.C.K tedavisinin ardından psikolojik tedaviye alınacağını bildiren doktorlar çocuğun yaşadığı travma sonucu büyük bir korku yaşadığını bildirdi.Vücudunun büyük kısmında darp izi olan Ö.Ç.K. tedavisinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na Uşak Çocuk Yuvası'na gönderilecek. Olayla ilgili Uşak İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın faili olduğu iddia edilen R.Y.'nin arandığı, soruşturmanın İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından sürdürüleceği öğrenildi.

Olayla ilgili açıklama yapan beş yaşındaki Ö.Ç.K'ın dedesi Ahmet Mıdık faillerin yakalanarak cezalandırılmasını istedi. Torunun dün gece yarısı yakınları tarafından annesi ve kardeşleriyle birlikte Uşak'a getirildiğini kaydeden Ahmet Mıdık, kızının akli dengesinin yerinde olmadığını ve R.Y. adlı şahsın kızını kandırarak İzmir'e kaçırdığını iddia etti. Durumu güvenlik güçlerini bildirdiklerini de iddia eden dede Ahmet Mıdık, "Önceki gün kızım İzmir'den beni arayarak zor durumda olduğunu söyledi. Daha sonra oğlum özel bir otomobille İzmir'e giderek eve getirdi. Torunum geldiğinde sürekli ağlıyordu. Vücudunun her yeri yara içerisindeydi. Sabaha kadar acı içinde kıvrandı. Sabah sağlık ocağına götürdük. Torunumu hurda toplamaya götüren R.Y., onu çırılçıplak soyup demir sopayla dövmüş.

Cinsel organını çıkartıp çocuğun ağzına işemiş ve cinsel istismarda bulunmuş. Onu evde çekyatın altına kapatıyormuş. Torunum bunları güçlükle anlattı .Bütün bunları bir insanın yapabileceğine inanamıyorum. Bunu yapanların cezalandırılmasını, başkalarının canını yakmadan adalet önüne çıkarılmasını istiyorum" dedi.

Manisa'nın Kula ilçesinde bir restoranda garson olarak çalışan Ö.C.K.'nin babası Ali Karataş (44), olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Gazetecilere açıklama yapan Ali Karabaş, "Bir ay önce karım ve 3 çocuğum kaçırıldı. Nerede tutulduğunu bilmiyordum. Dün haber geldi Uşak'a gelmişler. Bu sabah olayı öğrendim. 5 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde işkence eden kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim elimden bir şey gelmiyor. Olayın sorumlusu hala yakalanamadı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 12:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?