26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Annesinin ölümünü gizledi ve...

Kocaeli'nde, ölen annesinin maaşını 6 yıl boyunca çekmeye devam eden E.M .isimli şahsa, tutuksuz yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cezası Yargıtay tarafından onanan şahıs Başiskele ilçesinde gözaltına alındı.

İddiaya göre, E.M. (37) isimli şahıs, 01 Temmuz 2001 yılında annesini kaybetti. Ancak ölümünü gerekli kurumlara bildirmeyerek babasından annesine kalan maaşı çekmeye devam etti. 26 Aralık 2007 yılında güncellemeler yapılırken olay ortaya çıktı. E.M. gözaltına alındı.

Bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilen şahıs, tutuksuz yargılandığı mahkeme tarafından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından onanan ve aranmaya başlayan şahsın Başiskele ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Ekipleri, sabah saatlerinde düzenledikleri operasyon ile E.M isimli ş'hsı yakaladı.

Şahıs, işlemleri bittikten sonra sabah saatlerinde önce adliyeye sonra cezaevine gönderildi.

CHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2013 Perşembe 16:22:27
Güncelleme :16 Mayıs 2013 Perşembe 16:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 5.61.150.xxx Tarih : 17.05.2013 17:53:32

demekki sistemde kontrolsüzlük var bu gibi olaylar  oldukca  olurmu olur o kisiyi bu kisiyi suclama yerine sistemi sucluyalim bu sistemde calisan sorumlular bunu yoluna koymali  

örnek memleketen  bir kontrol sistemi yabancinin biri  bir yaban memlekete gitmis calismis emekli olmus eee demis artik memleketimde yasiyayim demis  giderkene gerekli mercilere bildirmis onlarda tamam demis ve memleketine gelmis bu memleketten her sene bir belge gelirmis bu belgede yasadigina dair belgeli belgeler istenirmis  aman sende demis ben yasiyorum ayligima kimse bir sey edemez demis yollamamis aradan bir zaman gecmis ayliklari gelmez olmus oraya telas buraya telas oradan oraya bir telofon etmis bu bu yok ondan demisler hemen gönder demisler hemenin hemeniacele  olmasi icinde fax nr. si  vermisler islemleri yapmis belgeyi doldurmus ve fax lamis ayliklari gelmeye baslamis bir daha her sene bu belge islemlerini yapmaya baslamis yollamis taa ki ölene kadar