31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Antalya'da milyonluk soygun

ANTALYA’da para nakleden araçtaki güvenlik görevlisi, yanındaki arkadaşına silahla tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra 1 milyon liranın üzerinde parayı alıp kaçtı.

Olay, merkeze bağlı Aksu İlçesi Boztepe Kavşağı’nda saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Para nakledilen araçta görevli olan ve henüz soyadı açıklanmayan Recep adındaki güvenlik görevlisi soygunu gerçekleştirdikten sonra paraları alarak sazlık alana kaçtı. Araçta etkisiz hale getirilen kişinin ihbarıyla harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Solaklı Köyü yakınlarındaki sazlık alanda geniş çaplı operaSyon başlattı.

3 GÜN ÖNCE İSTANBUL'DA DA OLMUŞTU

İstanbul Sultanbeyli'de 3 gün önce bankalara para sevkıyatı yapan güvenlik şirketinin çalışanı, zırhlı araçta taşıdıkları 350 bin lira, 300 bin Avro ve 50 bin Sterlini çalarak kayıplara karışmış, akşam polise teslim olmuştu.

Antalya’da kuyumculardan hafta sonu tahsilatı yaptıktan sonra şirkete ait araçla dönüşe geçen güvenlikçi 35 yaşındaki Recep Yıldız, yanındaki muhasebeciyi silah tehdidiyle etkisiz hale getirip 1 milyon liranın üzerindeki parayı alıp kaçtı. Polis, yaya olarak sazlık alana girip izini kaybettiren güvenlikçinin yakalanması için hava destekli operasyon başlattı.

Olay, merkeze bağlı Aksu İlçesi Boztepe Kavşağı’nda saat 15.20 sıralarında meydana geldi. Toptan altın alım satımı yapan Perge Kuyumculuk’ta güvenlik amiri olarak çalışan Recep Yıldız, muhasebeci Türkay Tosun ile birlikte kuyumculardan tahsilat yaptıktan sonra 07 BIA 05 plakalı otomobille Antalya- Alanya karayolu üzerinde bulunan işyerine dönmek üzere yola çıktı. Boztepe Kavşağı’nı geçtikten sonra tabancasını çekip bir el ateş eden Recep Yıldız, muhasebeci Türkay Tosun’u tehditle etkisiz hale getirdi. Otomobili yol kenarında durduran Recep Yıldız, otomobildeki 1 milyon liranın üzerinde olduğu belirtilen paralarla yaya olarak sazlık alana kaçtı.

Güvenlikçinin paralarla kaçmasının ardından muhasebeci Türkay Tosun’un polisi ve şirketi arayıp durumu bildirdi. İhbarı alan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Solaklı Köyü yakınlarındaki sazlık alanda paralarla kaçan Recep Yıldız’ın yakalanması için helikopter desteğiyle operasyon başlattı.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 17:25:59
Güncelleme :2 Aralık 2011 Cuma 17:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?