17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Antalya'da orman yangını: 6 ölü

Küçük bir orman yangını altı işçinin hayatına maloldu. Antalya’nın Güdoğmuş İlçesi’nde çıkan orman yangınına müdahale için helikopterle bölgeye indirilen işçiler, alevler arasında kaldı.

Telsizle ‘yanıyoruz’ diye yardım isteyen işçilerden kurtulan olmadı. Orman Bölge Müdürü Osman Kurtulmuşlu, işçilerin rüzgarın aniden ters dönmesi sonucu alevler arasında kalarak yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi’nde yangın ihbarı alan ekipler, yangının sarp ve kayalık alanda olması nedeniyle helikopterle bölgeye işçi taşıdı.

Ancak bölgeye inen altı işçi rüzgarın aniden ters dönmesi üzerine alevler içinde kaldı. İşçiler ‘yanıyoruz’ diyerek telsizle merkezden yardım istedi.

Ölenlerin kimliği belli oldu

Ancak işçiler yardım ekipleri yetişemeden hayatını kaybetti. Yangında hayatını kaybedenler, Gündoğmuş Orman İşletme şefi Abdullah Aydın, orman muhafaza memurları Mehmet Ali Güzelce ve Mesut Aranlı ile orman işçileri Feridun Kaya, Hasan Dağhan ve Mevlüt Kaplan.

Ölüm haberini alan aileler orman bölge müdürlüğü önüne akın etti. Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, rüzgar nedeniyle yön değiştiren yangına güçlükle müdahale etti.

Bakan Pepe yangın bölgesine gitti

Yangın çevre illerden gelen ekiplerin yardımıyla kontrol altına alındı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Altı işçinin ölümüyle, Türkiye’de istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1968’den bu yana orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 88 oldu.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 15:31:12
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 23:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?