19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AP Başkanı Borrell´e protesto

İstanbul - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell, İstanbul’da katıldığı "Kritik Karar Eşiğinde Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" konulu konferans sırasında protesto edildi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Swissotel’de gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Borrell, konuşmasında, dini azınlıkların özgürlüğü ve diğer etnik olarak Türk olmayan gruplardan bahsederken, "Bu akşam Leyla Zana ile görüşeceğim ve yarın da Diyarbakır’ı ziyaret edeceğim. AP’nin Diyarbakır’ı ziyaret eden ilk kişisi olacağım" dedi.

Bu arada Borrell, basın mensuplarının bulunduğu bölümde oturan Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Yöneticisi olduğunu söyleyen Ramazan Bakkal tarafından protesto edilerek sözleri yarıda kesildi.

Bakkal, yüksek bir sesle bağırarak, şunları söyledi:

’Sizin Diyarbakır’da ne işiniz var. Siz Bask’a gittiniz mi, Bask’ta konuştunuz mu da Diyarbakır’a gidiyorsunuz? Biz 5 bin yıldır Anadoludayız. Vatanseverler bu ülkeyi size böldürmeyecek. Avrupa Parlamentosu bahanesiyle Türkleri aptal yerine koyamazsınız. Ne işiniz var Diyarbakır’da? Denizli’de fakirler var, Bilecik’te fakirler var. Gitmeyin oraya sizi bırakmıyoruz."

Konuşmasına bir süre ara veren AP Başkanı Borrell, "Bu müdahaleyi anlamış değilim" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:56:06
Güncelleme :4 Aralık 2004 Cumartesi 13:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?