17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Arafat Fransa'da tedavi edilecek

Bu sabah sağlık sorunları nedeniyle Ramallah’tan ayrılarak Ürdün’e getirilen Filistin lideri Yaser Arafat, buradan tedavi görmek üzere Paris’e hareket etti.

Filistin lideri, Fransa Cumhurbaşkanlığı’na ait tıbbi donanımlı özel bir jetle Ürdün’den ayrıldı. Görgü tanıkları, tekerlekli sandalyeyle uçağa bindirilen Arafat’ın, uçakta bir sedyeye yatırıldığını söylediler.

Üç yıldır Ramallah’taki karargahında İsrail ablukasında yaşayan 75 yaşındaki Arafat’ın, uçağa binmeden önce yanındaki yardımcılarına, ’’Allah’ın izniyle geri döneceğim’’ dediği belirtildi.

Düne göre daha iyi

Bu sabah askeri bir helikopterle Ürdün’e getirilen Arafat’ın, düne göre daha iyi göründüğü bildirildi.

Bu arada, doktorları 75 yaşındaki Filistin liderinin durumuyla ilgili ilk resmi açıklamayı da yaptı. Filistin liderine yapılan testler sonucu, Arafat’ın kanındaki trombosit sayısının normalden düşük olduğu görüldü.

Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli bir yetkili ise, Arafat’ın kan kanseri olduğundan şüphe edildiğini belirtti.

Ancak Arafat’ın özel doktoru Eşref Kürdi, henüz kesin teşhis koymak için erken olduğunu, ek tetkikler gerektiğini açıkladı.

Arafat’ın sağlık durumunun iyi ve moralinin yerinde olduğunu belirten Kürdi, şu an için hayati tehlikesi bulunmadığına da sözlerine ekledi.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 10:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?