17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Arafat yaşam savaşı veriyor

Filistin lideri Yaser Arafat’ın komada olduğu resmen açıklandı.

Arafat’ın Paris’teki danışmanlarından Leyla Şahid, son 24 saat içinde yaptığı ilk açıklamada, beyin ölümünün gerçekleştiği haberlerini yalanladı.

Şahid’in Fransız radyosuna verdiği demece göre Arafat, ’çıkması hala mümkün olan bir komada.’

Şahid, Filistin liderinin durumunu ’ölüm ile yaşam arasındaki çizgide’ diyerek ifade ett.

Arafat’ın Paris’te tedavi gördüğü askeri hastanenin doktorları dün bir basın toplantısı düzenleyerek Filistin liderinin öldüğü haberlerini yalanlamıştı.

Başta Orta Doğu olmak üzere dünya Arafat’ın durumunun açıklığa kavuşmasını beklerken, hastanenin önünde toplanan taraftarları an be an haber bekliyor.

Kalabalık bir grup gece boyunca da hastane önünden ayrılmayarak, Arafat için mumlar yakarak dua etti.

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde de halkın televizyonları başından ayrılmadığı kaydediliyor.

Arafat’ın lideri olduğu El Fetih grubu mensupları Gazze kenti sokaklarında Arafat lehine slogan atarak havaya ateş açtı.

Cuma namazında camilerde de Arafat için dua edildi.

Yetkileri devraldı

Batı Şeria’da, Başbakan Ahmed Kurey’in, başta mali konular olmak üzere Arafat’ın bazı yetkilerini devraldığını açıklandı.


Kurey bugün Gazze Şeridi’ni ziyaret ederek ve güvenliğe ilişkin görüşmeler yapacaktı. Ancak bu ziyaretin ertelendiği haber veriliyor.

Gazze’deki parlamento binasında ise aralarında İslami Cihad, El Fetih ve Hamas’ın da bulunduğu 13 Filistinli grup bir araya geldi.

Yetkililer bu görüşmede özellikle birlik mesajı vermeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Filistin özerk yönetiminin üst düzey yetkililerinden Saib Erekat, bölgede bir iktidar boşluğu olmadığını göstermek zorunda olduklarını, bir iç çatışma çıkacağını sanmadığını belirtti.

Bölgedeki İsrail ve Filistin güvenlik güçleri halen alarm konumunda.

Bir hafta önce sağlığının bozulması ardından Fransa’ya nakledilen Yaser Arafat’ın hastalığının ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak hastalığın, bir kan rahatsızlığından kaynaklandığı sanılıyor.

Arafat Fransa’ya götürülmeden önce yetkililer ağır bir soğuk algınlığı geçirdiğini ve şiddetli karın ağrıları çektiğini söylüyordu.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 17:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?