20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

’Arafat’ın ölümü bugün açıklanacak’

Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümünün, bugün Ramallah’taki karargahında resmen açıklanacağı bildirildi.

AFP’ye açıklama yapan bir Filistinli yetkili, "Arafat’ın ölümü, El Fetih merkez komitesiyle FKÖ yürütme komitesinin karargahtaki toplantısından sonra bugün Ramallah’ta açıklanacak" dedi.

Arafat’ın El Fetih hareketi, FKÖ bünyesindeki en büyük grubu oluşturuyor.

Filistin Başbakanı Ahmet Kurey, FKÖ’nün iki numaralı ismi Mahmut Abbas, Dışişleri Bakanı Nebil Şaat ve Meclis Başkanı Ruhi Fettuh, dün Paris’teki hastanede Arafat’ı ziyaret ederek doktorlarla görüştükten sonra gece Batı Şeria’ya dönmüşlerdi.

"Arafat’ın ölümünden sonrası için İsrail ile anlaşıldı"

Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölmesi durumunda alınacak tedbirler hakkında, Filistin ile İsrail arasında prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.

Adının gizli tutulmasını isteyen bir Filistinli yetkili, anlaşmanın detayları hakkında bilgi vermekten kaçınırken, Filistin liderinin ölmesi durumunda Ramallah’taki karargahına gömülmesini İsrail’in kabul edip etmediği sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Öte yandan açıklamada bulunan bir İsrailli yetkili de, Filistinli yetkililerle Arafat’ın nereye gömüleceği konusunda görüşmelerin gece boyu devam edeceğini kaydetti.

İsrailli yetkili, Filistin liderinin öldüğü haberinin de, nereye gömüleceğinin açıklığa kavuştuğu anda resmen duyurulacağını iddia etti.

Arafat’ın Ramallah’taki karargahına gömülmesine İsrail’in yeşil ışık yakmadığını belirten İsrailli yetkili, Başbakan Ariel Şaron’un, "Ben olduğum sürece Arafat Kudüs’e gömülemez" sözlerini de hatırlattı.

RAMALLAH-AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 10:58:06
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 09:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?