18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Arafat’ın ölümünün anahtarı yeğeninde

Filistin’in geçen hafta ölen lideri Yaser Arafat’ın yeğeni Nasır el Kidva, ölüm sebebini gösteren kayıtları hastaneden almak üzere Fransa’ya gidiyor.


Fransa dün bu kayıtları Arafat’ın yeğenine vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Fransız yasaları sözkonusu kayıtların yalnızca akrabalara verilmesini öngördüğünden, Filistinli yetkililer bu belgelere ulaşamıyordu.

Filistinli yetkililer şimdi bölgenin Birleşmiş Milletler büyükelçisi olan el Kidva’nın kayıtları kendilerine vereceğini söylüyor.

Arafat’ın 11 Kasım’da Paris’teki bir askeri hastanede ölümü üzerinden tam bir hafta geçti.

Söylentiler

Ancak hastalığı hakkında hala resmi açıklama yapılmamış olması, Orta Doğu’da - her ne kadar Fransız yetkililer yalanlasa da - Arafat’ın zehirlendiği iddialarını körükledi.

Ayrıca Arap ve Avrupa basınında Arafat için sirozdan AIDS’e varan bir dizi spekülasyon yapıldı.

Son olarak Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde dün Arafat’ın bir tür kan pıhtılaşması hastalığından öldüğünü yazdı.

Filistin liderinin hastane kayıtlarının alınmasının ne kadar süreceği ise henüz bilinmiyor.

Fransa Savunma Bakanlığı sözcüsü Jean-François Bureau, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, el Kidva’nın yazılı talebini beklediklerini belirtti.

Kayıtları görme hakkına sahip bir diğer yakını olan eşi Süha Arafat’ın, sözkonusu bilginin kamuoyuna açıklanması konusundaki tutumu henüz bilinmiyor.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 13:40:07
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 00:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?