23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Aranan 2 subay şehit oldu

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan yakınlarında düşen AB-412 tipi Sahil Güvenlik helikopterinin enkazının yerinin tespit edildiği ve şehit 2 subayın cesedinin de helikopterin içinde bulunduğu bildirildi.

İzmir Aksas'dan gelen Sahil Güvenlik özel ekibi ile bu ekibin içinde yer alan SAT komandolarının bugün yaptığı dalışlar sonunda denizin yaklaşık 100 metre altında bulunan helikopter enkazına ve içindeki şehit 2 subayın cenazesine ulaşıldı. Enkazın ve cenazelerinin yerinin tespit edilmesinin ardından arama çalışmaları durduruldu. SAT komandolarının yarın sabah, günün ilk ışıklarıyla birlikte yapacakları dalışla, enkazı ve şehit subayların cenazelerini çıkarmak için çalışmalara başlayacakları
bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopter, 4 mürettebatıyla birlikte dün akşam 21.45 sıralarında Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan bölgesinde bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştü. Kazanın hemen ardından Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile Kumluca Kaymakamlığı ve bölge balıkçıları tarafından yapılan arama sonucunda, helikopter görevlisi Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir'in cesedi bulunmuştu.

Aynı helikopterde bulunan Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı arama çalışmaları Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na ait, 4 gemi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne ait botlar ve dalgıçlar ile yöre balıkçıları tarafından sürdürülüyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 22:39:22
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 11:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?