19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Arap dünyası özeleştiride bulundu

Kuzey Osetya’nın Beslan kentinde çoğu çocuk 300’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan rehin alma eylemi, Arap dünyasını derinden etkiledi.

Arap basını, Müslüman kimliğinin terörizmle özdeşleşmesini sorguluyor

Arap basını, artan Islamcı terörün etkisiyle Arap ve Müslüman kimliğinin terörizmle adeta özdeşleşmesinin nedenlerini sorguluyor.

Merkezi Dubai’de bulunan El Arabiya Televizyonu’nun Genel Yayın Yönetmeni Abdulrahman El Raşid, Eşşark El Evsat gazetesinde "Acı gerçek: Dünyanın tüm teröristleri Müslüman" başlıklı bir yazı yazdı.

El Raşid, "terörist evlatlarımız yoz kültürümüzün nihai ürünüdür" diye yazdı. Raşid, "lanetleme ve haklı çıkarma yerine, bu utanılacak gerçekleri kabul etmediğimiz takdirde, Müslümanlar kirlenen imajlarını asla temizleyemeyecekler" dedi.

İslam uzmanı Bahgat: "Rehin alma eylemleri İslam’a zarar veriyor"
Mısırlı İslam uzmanı Ahmed Bahgat da, Mısır gazetesi El Ahram’daki yazısında, Rusya ve Irak’taki rehin alma eylemlerinin yalnızca İslam’a zarar verdiğini belirtti.

Baghat, "İslam’ın tüm düşmanları bir araya gelip onun imajına zarar vermek isteseydi, İslam’ın oğullarının bu çağın gerçeklerini yanlış anlayarak, yanlış hesaplayarak gösterdikleri aptallıkla yaptıkları kadar zarar veremezlerdi" dedi.

Arap liderler de eylemi şiddetle kınadı. Mısır, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan devlet başkanları eylemi kınadılar.

Tantavi rehin alma eylemini ’canice’ diye niteledi

Mısır’daki El Ezher Medresesi büyük Şeyhi Muhammed Seyid Tantavi de, ’canice’ diye nitelendirdi.

Doğan Haber Ajansı muhabiri Metin Turan’a konuşan Seyid Tantavi, rehin alma ve adam kaçırma eylemlerinin haram olduğunu söyledi.

Ezher Şeyhi, "İslam iyiliği ve güzelliği emreder, savaşmayı emretmez, İslam’da insan kaçırma yoktur" diye konuştu.
cnn türk
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 16:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?